Een Telefoon Retourneren Als Deze Op Krediet Is Gekocht?

Inhoudsopgave:

Een Telefoon Retourneren Als Deze Op Krediet Is Gekocht?
Een Telefoon Retourneren Als Deze Op Krediet Is Gekocht?

Video: Een Telefoon Retourneren Als Deze Op Krediet Is Gekocht?

Video: Een Telefoon Retourneren Als Deze Op Krediet Is Gekocht?
Video: TRY-ON SHOPLOG SHEIN + HOE ZEND IK ITEMS RETOUR/WAAR VIND IK HET RETOURLABEL! - EXTRA VIDEO 2024, Mei
Anonim

Soms moet je een telefoon kopen die je echt leuk vindt, maar waar op dit moment geen geld voor is, op krediet. Om dit vandaag te doen is niet vals, en nu hebben we het gekoesterde ding al in onze handen. En wat jammer kan het zijn als de telefoon de eerste dagen letterlijk kapot gaat. Er is niets aan te doen, je moet het terugbrengen naar de winkel.

Een telefoon retourneren als deze op krediet is gekocht?
Een telefoon retourneren als deze op krediet is gekocht?

instructies:

Stap 1

Aangezien een telefoon die op krediet is gekocht, formeel niet uw eigendom is totdat de lening volledig is terugbetaald, zal het rendement ervan verschillen van het rendement van een gewoon product. Bij het verwerken van leningdocumenten, onmiddellijk met de voorwaarden voor het verstrekken van een lening, wordt ook een overeenkomst voor verpanding van goederen voorgeschreven, die met kredietfondsen wordt gekocht.

Stap 2

Volgens deze overeenkomst heeft u niet het recht om, zonder toestemming of kennisgeving van de bank, het artikel terug te brengen naar de winkel, het te verpanden of te verkopen. Dat wil zeggen, de bank moet omgaan met de kwestie van terugbetaling. Maar in de praktijk houden banken zich niet bezig met het verhelderen van de relatie met de winkel of de klant. Daarom moeten we zelf handelen.

Stap 3

U moet contact opnemen met de verkoper met een verklaring, in welke vorm dan ook, over de beëindiging van het verkoopcontract. Geef in uw aanvraag specifieke redenen op. De aanvraag is in 2 exemplaren geschreven: het eerste exemplaar wordt overhandigd aan de verkoper, het tweede, als bevestiging van het beroep met een registratieteken, wordt voor hemzelf overgelaten.

Stap 4

Nadat je de telefoon hebt teruggebracht naar de winkel, moet je de eerste termijn retourneren, als je deze hebt betaald. De winkel maakt alle overige gelden over naar de rekening van de bank die de lening heeft verstrekt. Dit moet gebeuren binnen tien dagen na de datum van beëindiging van het verkoopcontract. Zorg ervoor dat u de geldstroom naar de bank controleert.

Stap 5

Dien daarna een aanvraag in bij de bank voor vervroegde beëindiging van de kredietovereenkomst, aangezien het contract voor de verkoop van goederen is beëindigd. De bank kan van u verlangen dat u bewijsstukken overlegt van het terugbrengen van de goederen naar de winkel. Maak je daarom vooraf zorgen over het hebben van een dergelijk document.

Stap 6

Neem in de bank een document mee dat de sluiting van de leningsrekening en de leningovereenkomst bevestigt. Houd er rekening mee dat u tot het einde van de overeenkomst geen recht heeft op vermindering of opschorting van betalingen op de lening. Ook als het gekochte (onder garantie) wordt gerepareerd, bent u verplicht de leenvoorwaarden volledig na te leven.

Aanbevolen: