Een Telefoon Onder Garantie Retourneren

Inhoudsopgave:

Een Telefoon Onder Garantie Retourneren
Een Telefoon Onder Garantie Retourneren

Video: Een Telefoon Onder Garantie Retourneren

Video: Een Telefoon Onder Garantie Retourneren
Video: Afscheepbalie - Telefoonreparatie en garantie (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

De kwaliteit van sommige mobiele telefoons is helaas slecht. Het retourneren van een defect product aan de verkoper is zeker een zeer onaangename procedure. Voor een succesvolle implementatie moet rekening worden gehouden met verschillende functies.

Een telefoon onder garantie retourneren
Een telefoon onder garantie retourneren

Noodzakelijk

  • - documenten aan de telefoon;
  • - pakket;
  • - een set accessoires.

instructies:

Stap 1

Begin met het opstellen van een pakket met vereiste documenten. Vind uw gsm-bon, garantiekaart en verpakking. Het is belangrijk om te onthouden dat het tijdens de garantieperiode noodzakelijk is om alle accessoires te bewaren, of het nu een headset of een oplader is. Haast u niet om deze accessoires weg te gooien, zelfs als ze kapot zijn.

Stap 2

Neem contact op met het bedrijf waar u uw mobiele telefoon heeft gekocht. Leg de essentie van de storing uit aan de specialist bij het ontvangen van de goederen en geef hem de telefoon samen met de benodigde componenten. Mogelijk wordt u gevraagd het apparaat zelf naar een servicecentrum te brengen.

Stap 3

Meestal worden de goederen eenmaal per week naar de SC overgebracht. Zelflevering van het apparaat aan de service versnelt in de regel het retourproces. Maar deze methode heeft ook een negatief punt. Als het servicecentrum om de een of andere reden uw telefoon langer uitstelt dan de opgegeven periode, kunt u geen claim indienen bij de winkel. Het is beter om het niet te riskeren, maar het mobiele apparaat aan de verkoper te overhandigen.

Stap 4

Als u na het verstrijken van dertig dagen vanaf de datum van ontvangst van de goederen geen zakelijk telefoonnummer heeft ontvangen, neemt u opnieuw contact op met de winkel. Onthoud dat u niet geïnteresseerd bent in de datum van verzending van de goederen naar de SC. Focus op het aantal telefoonoverdrachten naar de winkel.

Stap 5

Vraag om een vergelijkbaar apparaatmodel of geldelijke vergoeding. Negeer het aanbod van een specialist om nog even te wachten tot de reparatie van het apparaat is voltooid. Als de medewerkers van de SC de ontbrekende onderdelen hebben besteld, hebben ze de telefoon gecontroleerd, de storing toegegeven en bevestigd dat jij niet de oorzaak was.

Stap 6

Als uw eisen worden afgewezen, dient u een claim in op naam van de verkoper. Beschrijf daarin de huidige situatie. Vraag een specialist om het te ondertekenen en een kopie van het document te maken. Breng het origineel over naar de winkel. U heeft het recht om een schadevergoeding te eisen van 1,5% van de waarde van de goederen voor elke dag vertraging in de teruggave of betaling van het equivalent in contanten.

Aanbevolen: