Een Defecte Telefoon Retourneren?

Inhoudsopgave:

Een Defecte Telefoon Retourneren?
Een Defecte Telefoon Retourneren?

Video: Een Defecte Telefoon Retourneren?

Video: Een Defecte Telefoon Retourneren?
Video: how to recover and replace your data from your broken device ? Baayta review 2024, Mei
Anonim

Bij een aankoop wil je altijd dat een nieuw toestel lang en betrouwbaar meegaat. Het is daarom zonde als het product ineens defect blijkt te zijn of gebreken vertoont. Dit geldt vooral voor een mobiele telefoon, die altijd bij de hand moet zijn.

Een defecte telefoon retourneren?
Een defecte telefoon retourneren?

Noodzakelijk

  • - complete set goederen;
  • - bonnetje;
  • - garantie kaart

instructies:

Stap 1

Als je een telefoon in een winkel hebt gekocht, onder garantie, dan kun je bij problemen je geld terugkrijgen. Bewaar uw verpakking, kassabon en andere documentatie altijd in ieder geval totdat de productgarantieperiode is verstreken. Hoewel het vermeldenswaard is dat als de cheque plotseling verloren gaat, u volgens de wet een beroep kunt doen op de getuigenis van getuigen. Als de telefoon die u hebt gekocht defect of kapot is, heeft u volgens de wet "Over de bescherming van consumentenrechten" het recht om het terug te brengen naar de winkel, het om te ruilen voor een ander of het betaalde geld te ontvangen. Alles wat ermee in de kit is verkocht, moet op voorraad zijn en de telefoon zelf moet in een verkoopbare staat blijven.

Een ander belangrijk aspect is dat de storing en storing van het apparaat niet jouw schuld mag zijn, anders krijgt niemand je geld terug. Volgens de voorwaarden van de garantieservice is de koper verantwoordelijk voor schade als hij niet aan de bedrijfsomstandigheden heeft voldaan, het product heeft blootgesteld aan mechanische, temperatuur- en andere invloeden.

Stap 2

Dus je hebt besloten je defecte telefoon terug te sturen. Zoek de bon en garantiekaart, maak er kopieën van. Schrijf een verklaring gericht aan de algemeen of uitvoerend directeur van het verkopende bedrijf (vermeld zijn achternaam en initialen in de winkel), beschrijf uw claim in een vrije vorm. Vergeet niet de volledige naam van het apparaat, de kosten, het type storing, de verplichting om binnen de wettelijke termijn geld terug te geven, te vermelden. Voeg een kopie van uw garantiecheque en coupon bij. Datum en teken. Laat een kopie van de documenten achter. Indien u bij een eventuele keuring van de goederen aanwezig wilt zijn, geeft u dit dan aan in de aanvraag. Hoewel dit niet nodig is. Als u in plaats van het geld terug te sturen, het defecte product wilt omruilen voor een soortgelijk product, geef dit dan ook aan in de aanvraag. De winkelmedewerker die uw aanvraag en documenten heeft geaccepteerd, moet de aanvraag afstempelen en ondertekenen. Ook maakt hij een inventarisatie van wat hij van u heeft ontvangen (complete set goederen) en inspecteert hij het apparaat op zichtbare beschadigingen. De winkel stuurt het apparaat vervolgens naar een servicecentrum voor onderzoek. Als de storing en uw niet-betrokkenheid daarbij worden bevestigd, wordt aan uw eisen voldaan: de defecte telefoon wordt omgeruild of het geld wordt teruggestort.

Stap 3

Als de garantieperiode al lang geleden is verstreken, kun je nog steeds een beetje geld krijgen voor een telefoon (zelfs een defecte). Er zijn speciale ontvangstpunten van apparaten, waar defecte mobiele telefoons goedkoop worden gekocht. Dergelijke punten zijn te vinden in transities, advertenties op internet en kranten.

Aanbevolen: