Is Het Mogelijk Om Van Mobiele Provider Te Veranderen En Het Nummer Achter Te Laten?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om Van Mobiele Provider Te Veranderen En Het Nummer Achter Te Laten?
Is Het Mogelijk Om Van Mobiele Provider Te Veranderen En Het Nummer Achter Te Laten?

Video: Is Het Mogelijk Om Van Mobiele Provider Te Veranderen En Het Nummer Achter Te Laten?

Video: Is Het Mogelijk Om Van Mobiele Provider Te Veranderen En Het Nummer Achter Te Laten?
Video: Eigen Router Gebruiken? | Zeg DOEI tegen de router van je provider! 2024, April
Anonim

Vandaag de dag kunt u gemakkelijk overschakelen van de ene mobiele operator naar de andere, terwijl u uw favoriete nummer achterlaat. Maar helaas zijn niet alle bestaande operators klaar om deze service te bieden.

Is het mogelijk om van mobiele provider te veranderen en het nummer achter te laten?
Is het mogelijk om van mobiele provider te veranderen en het nummer achter te laten?

Veel mensen willen om de een of andere reden van mobiele provider veranderen, maar laten tegelijkertijd hun oude nummer staan. Tegenwoordig wordt een dergelijke mogelijkheid geboden aan de burgers van de Russische Federatie.

Is het mogelijk om mijn oude nummer te behouden?

Op 1 december 2013 begon het bijbehorende decreet over het wijzigen van de operator zonder het reeds bekende telefoonnummer te wijzigen. Om gebruik te kunnen maken van een nieuwe, maar al populaire dienst, moet u een aanvraag schrijven bij het servicecentrum van de mobiele operator waarnaar u hebt besloten over te stappen op de dienst. De overgangsperiode van de ene operator naar de andere wordt uitgevoerd binnen acht dagen vanaf de datum van het schrijven van de aanvraag. Nadat de overgang is voltooid, krijgt u van de geselecteerde nieuwe mobiele provider een simkaart, maar behoudt u het bekende nummer voor iedereen. Er wordt een bericht naar uw telefoon verzonden dat u wordt bediend tegen de nieuwe tarieven. De kosten van de service zijn puur symbolisch - slechts 100 roebel. Maar op het moment van de overboeking mogen er geen schulden op uw zichtrekening staan, anders is de operatie onmogelijk. U moet weten dat de dienst gratis wordt aangeboden als de oude operator uw nummer 8 dagen na het schrijven van de aanvraag niet heeft overgedragen aan de nieuwe operator.

Als u desondanks besluit om van de ene mobiele operator naar de andere over te stappen, is het de moeite waard om te overwegen dat de service slechts binnen één regio mogelijk is (alleen de regio Moskou, alleen de regio Rostov, enzovoort).

De nuances van het overstappen van de ene mobiele operator naar de andere

Vandaag de dag worden transitiediensten aangeboden door de volgende mobiele operators: MTS, Beeline, Megafon, Rostelecom en Tele2. Andere mobiele operators hebben zich nog niet bereid getoond deze dienst aan te bieden. Om het aantal kant-en-klare operators om de overgangsservice te bieden te vergelijken met degenen die niet klaar zijn, is het de moeite waard om te weten dat er ongeveer 70 mobiele operators in Rusland zijn.

Het is mogelijk om niet vaker dan eens in de 70 dagen van de ene operator naar de andere over te schakelen, dus het is beter om goed na te denken en de voor- en nadelen van deze procedure af te wegen. Ook moet worden opgemerkt dat u bij de overgang naar een nieuw pakket, maar met behoud van het oude nummer, de verbinding in roaming niet kunt opvangen en dat er andere onvoorziene momenten kunnen optreden. Maar over alle mogelijke ongemakken die zich kunnen voordoen bij het gebruik van het oude nummer bij een nieuwe operator, wordt u vooraf geïnformeerd, voordat de overstap wordt gemaakt.

Als de overstap van de ene operator naar de andere succesvol is verlopen, kan je vanaf het moment dat je een nieuwe simkaart ontvangt al gebruik maken van alle diensten van de nieuwe operator, met behoud van je favoriete nummer.

Aanbevolen: