Hoe Kan Ik Van Provider Veranderen Terwijl Ik Mijn Telefoonnummer Behoud?

Inhoudsopgave:

Hoe Kan Ik Van Provider Veranderen Terwijl Ik Mijn Telefoonnummer Behoud?
Hoe Kan Ik Van Provider Veranderen Terwijl Ik Mijn Telefoonnummer Behoud?

Video: Hoe Kan Ik Van Provider Veranderen Terwijl Ik Mijn Telefoonnummer Behoud?

Video: Hoe Kan Ik Van Provider Veranderen Terwijl Ik Mijn Telefoonnummer Behoud?
Video: Kan ik mijn huidige nummer behouden? 2024, Mei
Anonim

Op het grondgebied van de Russische Federatie is het op absoluut legale gronden (de wet "On Communications") mogelijk om van de ene operator naar de andere over te schakelen met behulp van de functie van het opslaan van het telefoonnummer. Volgens de statistieken zullen ongeveer 3 miljoen abonnees gebruik maken van de innovatieve dienst.

Hoe kan ik van provider veranderen terwijl ik mijn telefoonnummer behoud?
Hoe kan ik van provider veranderen terwijl ik mijn telefoonnummer behoud?

Het proces van het veranderen van een mobiele operator duurt drie tot tien dagen. De service wordt betaald, de kosten bedragen niet meer dan 100 roebel.

Het mogelijke aantal overgangen van de ene exploitant naar de andere is niet beperkt, maar heeft bepaalde territoriale beperkingen. Het wijzigen van de operator is dus nog steeds alleen mogelijk binnen één regio.

Service-activering

Om ervoor te zorgen dat de abonnee gebruik kan maken van de moderne service van het wijzigen van de operator en het opslaan van het telefoonnummer, moet de gebruiker:

- een opgave schrijven van een bepaald monster voor het sluiten van een contract met de gewenste operator;

- een formulier invullen om het contract met de vorige mobiele operator te beëindigen;

- om alle schulden aan de vorige gsm-operator af te lossen.

De abonnee moet de schuld binnen 3-4 dagen afbetalen voor particulieren en binnen 21 dagen voor rechtspersonen en bedrijven. De betalingstermijn wordt geacht te lopen vanaf de datum van het sluiten van het contract, wat een wijziging van de mobiele operator met zich meebrengt.

Als de bestaande schuld niet binnen de gestelde termijn wordt terugbetaald, wordt het abonneenummer van de debiteur verplicht geblokkeerd.

Innovatie van gebruikersaccounts

Voor boekhoudkundige doeleinden is een speciale database gecreëerd die informatie bevat over abonnees die van de ene operator naar de andere gaan. Deze informatie bestaat uit de verplichte vastlegging van twee feiten:

- abonneenummer;

- de naam van de ene en de tweede operator.

Voor het wijzigen van informatie in de database wordt een bepaalde vergoeding ingetrokken in het door de overheid vastgestelde bedrag.

De gegevensboekhouding gaat ten koste van de reservefondsen van de universele dienst. Een andere innovatie is dat het digitale nummer van de abonnee niet de mobiele operator identificeert die hem bedient.

Operators die het proces van het wijzigen van de operator met behoud van het nummer belemmeren, lopen het risico hun vergunning om op dit gebied te opereren te verliezen.

Opgemerkt moet worden dat mobiele operators nogal sceptisch zijn over deze service, omdat ze er geen zichtbare voordelen van hebben. De dienst van het veranderen van operator en het behouden van het nummer brengt een verbetering van de kwaliteit van mobiele communicatiediensten met zich mee, wat een stijging van de kosten van het abonneebedrijf garandeert, en dit zorgt voor een stijging van de kosten van bellen, mobiel internet en andere diensten.

Aanbevolen: