Is Het Mogelijk Om De Wifi-router 's Nachts Aan Te Laten Staan?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om De Wifi-router 's Nachts Aan Te Laten Staan?
Is Het Mogelijk Om De Wifi-router 's Nachts Aan Te Laten Staan?

Video: Is Het Mogelijk Om De Wifi-router 's Nachts Aan Te Laten Staan?

Video: Is Het Mogelijk Om De Wifi-router 's Nachts Aan Te Laten Staan?
Video: XIAOMI Mi WiFi Router 4A. Настройка и опыт использования. 2024, April
Anonim

Aan het eind van de dag moet u mogelijk uw computer loskoppelen om minder stroom te verbruiken. Tegelijkertijd kunnen randapparatuur, zoals een printer of router, aangesloten blijven op het elektriciteitsnet, ondanks het feit dat niemand ze gebruikt.

Is het mogelijk om de wifi-router 's nachts aan te laten staan?
Is het mogelijk om de wifi-router 's nachts aan te laten staan?

Afhankelijk van de situatie kan het uitschakelen van de router nuttig of juist onproductief zijn.

Energie besparen

Als energiebesparing belangrijk voor je is, dan is het logisch om de router 's nachts uit te zetten. Wanneer de computer niet is ingeschakeld en u geen internet gebruikt, blijft de router stroom verbruiken. Als de router gewoon wordt uitgeschakeld zonder de stekker uit het stopcontact te halen, verbruikt hij nog steeds elektriciteit. Dan kan na een bepaalde tijd de hoeveelheid energie die het verbruikt aanzienlijk toenemen.

Wi-fi-routers zijn gebouwd voor continu gebruik en frequente shutdowns kunnen hun levensduur verkorten.

Dual-purpose router

In sommige gevallen kan een router twee doelen tegelijkertijd dienen. Op het apparaat kan bijvoorbeeld een desktopcomputer worden aangesloten, die een draadloos signaal uitzendt. Als je thuis een soortgelijk draadloos netwerk hebt geïnstalleerd, wordt het hele systeem ook uitgeschakeld als je de router uitschakelt. Dit gaat gepaard met bepaalde ongemakken.

Als je regelmatig verbinding maakt met wifi via een smartphone of tabletcomputer, dan is het uitschakelen van de router schadelijk.

Routerproblemen

Van tijd tot tijd moet de router opnieuw worden geïnstalleerd en losgekoppeld. Als de router geen verbinding met internet maakt, moet deze worden uitgeschakeld en opnieuw worden opgestart. Maar om de router goed te laten werken, hoeft deze niet elke avond uit te staan. Integendeel, de regelmatige sluiting ervan kan leiden tot problemen bij het verbinden met het wereldwijde netwerk. Soms kan de router het IP-adres niet detecteren of kan hij niet worden ingeschakeld als deze te vaak wordt uitgeschakeld.

In sommige gevallen daalt de snelheid van de internetverbinding merkbaar als gevolg van het constant wegvallen van de verbinding.

Als je thuis geen wifi-netwerk hebt en je bent van plan om lange tijd niet achter je computer te zitten, dan is het logisch om de router uit te schakelen.

Er is enig gevaar als u uw computer en router aan laat en op zakenreis gaat. In dit geval bestaat de mogelijkheid dat de computer wordt geïnfecteerd of dat fraudeurs deze via het World Wide Web kunnen hacken. Verbreek daarom de internetverbinding wanneer u uw computer niet gebruikt.

Werk je niet achter een computer en ga je dagenlang niet online, dan is een router ook niet nodig en kun je deze uitzetten. In andere gevallen moet u de router niet uitschakelen, ook niet als u de computer en andere randapparatuur hebt uitgeschakeld om energie te besparen.

eigendom

Aanbevolen: