Hoe Kom Ik Erachter Dat Mijn Mobiel Is Afgeluisterd

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Ik Erachter Dat Mijn Mobiel Is Afgeluisterd
Hoe Kom Ik Erachter Dat Mijn Mobiel Is Afgeluisterd

Video: Hoe Kom Ik Erachter Dat Mijn Mobiel Is Afgeluisterd

Video: Hoe Kom Ik Erachter Dat Mijn Mobiel Is Afgeluisterd
Video: Afgeluisterd via je telefoon? Dit kun je doen 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig zijn er een groot aantal toepassingen op internet die op een mobiele telefoon kunnen worden gestart zonder dat het slachtoffer het opmerkt. Deze applicaties zijn in staat om telefoongesprekken, SMS- en MMS-berichten door te sturen naar derden, evenals foto's en video's van de ingebouwde camera van de telefoon.

Hoe kom ik erachter dat mijn mobiel is afgeluisterd
Hoe kom ik erachter dat mijn mobiel is afgeluisterd

instructies:

Stap 1

Een dergelijke applicatie kan eenvoudig worden geïnstalleerd op apparaten die op het Windows Mobile-besturingssysteem draaien. Er zijn ook soortgelijke programma's voor de iPhone.

Hoe weet je of je telefoon een ingebouwde bug heeft? Het is erg moeilijk voor een onervaren gebruiker om dit te leren, maar er zijn enkele kenmerkende tekenen waaraan men kan vaststellen dat er op de telefoon wordt getapt.

Stap 2

De batterij van een telefoon kan bijvoorbeeld erg heet worden. Als de batterij te heet is, geeft dit aan dat deze aan het ontladen is. Als dit gebeurt tijdens een lang gesprek, dan is dit normaal. Anders is het als de mobiele telefoon enkele uren niet wordt gebruikt en de batterij heet is. Dit geeft aan dat er een probleem is in het apparaat. Mogelijke optie: er is bijvoorbeeld een spionage-app actief.

Stap 3

Een ander teken van een spionage-app op uw mobiele apparaat kan een vertraging in het activerings- / deactiveringsproces zijn. Dit is ook de moeite waard om extra aandacht aan te besteden. Als de mobiele telefoon echter langere tijd aan/uit gaat dan normaal, kan het ook een veelvoorkomend technisch probleem blijken te zijn.

Stap 4

Ook verdacht "gedrag" van een mobiel apparaat moet worden gewaarschuwd. Met andere woorden, wanneer het begint te "glitchen": schakel onafhankelijk de achtergrondverlichting van het scherm in, installeer applicaties of het start constant opnieuw op. In dit geval is de mobiele telefoon hoogstwaarschijnlijk geïnfecteerd. Maar ook hier kunnen mogelijke storingen in het besturingssysteem niet worden uitgesloten.

Stap 5

Een ander verdacht teken is interferentie. Bovendien kan interferentie van twee soorten zijn:

- interferentie die hoorbaar is tijdens een gesprek (echo, andere verdachte geluiden bij uw gesprek.

- interferentie die optreedt wanneer een mobiel apparaat zich bijvoorbeeld in de buurt van luidsprekers bevindt. Deze storing treedt op wanneer de telefoonantenne naar andere apparaten wijst (meestal luidsprekers en luidsprekers). Het is normaal dat dit geluid tijdens een gesprek uit de luidsprekers komt. Het is een andere zaak wanneer dit geluid constant aanwezig is, ook wanneer de telefoon inactief is. Dit symptoom kan betekenen dat de spionage-app bepaalde gegevens verzendt.

Aanbevolen: