Hoe Weet Ik Of Mijn Telefoon Wordt Afgeluisterd?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet Ik Of Mijn Telefoon Wordt Afgeluisterd?
Hoe Weet Ik Of Mijn Telefoon Wordt Afgeluisterd?

Video: Hoe Weet Ik Of Mijn Telefoon Wordt Afgeluisterd?

Video: Hoe Weet Ik Of Mijn Telefoon Wordt Afgeluisterd?
Video: Afgeluisterd via je telefoon? Dit kun je doen 2024, Mei
Anonim

Met de snelle ontwikkeling van moderne technologie is het maken van spyware net zo eenvoudig als het pellen van peren voor specialisten. En wie weet zeker dat het zijn telefoon is die niet wordt afgeluisterd? Het is nogal moeilijk voor een ongetrainde gebruiker om te bepalen dat er een "bug" in de telefoon zit. Er zijn echter verschillende signalen waarmee men indirect de aanwezigheid van "aftappen" kan bevestigen.

Hoe weet ik of mijn telefoon wordt afgeluisterd?
Hoe weet ik of mijn telefoon wordt afgeluisterd?

instructies:

Stap 1

Een van de tekenen van een mogelijke afluistering is een hoge batterijtemperatuur. Als de batterij van uw mobiele telefoon heet is, betekent dit dat deze aan het ontladen is. Dit is normaal tijdens een gesprek. Als de telefoon echter gedurende 2 uur door niemand is aangeraakt en het te warm of te heet blijft, betekent dit dat er iets in de telefoon gebeurt. Spyware werkt bijvoorbeeld.

Stap 2

Tweede symptoom: de batterij van de telefoon raakt te snel leeg. Als de batterij erg snel leeg raakt (vooral als de mobiel langer dan normaal niet is gebruikt), betekent dit dat er een potentieel gevaarlijke applicatie in draait. Sluit echter niet uit dat de batterij na verloop van tijd verslijt, dus een afname van de gebruiksduur van de telefoon is een natuurlijk fenomeen. Dit zou u alleen moeten waarschuwen als het apparaat een week geleden 3 dagen op een enkele lading werkte, en nu slechts 1 dag.

Stap 3

Let ook op de vertraging bij het uitschakelen van de mobiele telefoon. Als dit proces te lang duurt en tegelijkertijd de achtergrondverlichting knippert (die nog enige tijd aan kan blijven nadat de telefoon is uitgeschakeld), of het afsluiten mislukt, dan is dit een teken dat er iets met het apparaat aan de hand is. Hoewel het mogelijk is dat dit veelvoorkomende technische problemen zijn.

Stap 4

Een ander waarschuwingssignaal is het algemene vreemde gedrag van de telefoon. Wanneer bijvoorbeeld de achtergrondverlichting van het scherm spontaan wordt ingeschakeld, start het apparaat opnieuw op, schakelt het uit, start of installeert het programma's. Anderzijds kunnen ook hier storingen in de werking van het besturingssysteem niet worden uitgesloten. U dient hier echter in ieder geval op te letten.

Stap 5

Interferentie in de werking ervan kan erop wijzen dat de telefoon kan worden afgetapt. Er zijn 2 soorten interferentie: interferentie die op elk moment kan optreden tijdens een gesprek met elke abonnee, en interferentie die optreedt wanneer het apparaat bijvoorbeeld naar luidsprekers wordt gebracht. In het eerste geval kan het een echo of een ander geluid zijn - sissen, klikken, enz. Er kunnen echter verschillende storingen optreden als gevolg van een slechte signaalontvangst of door andere problemen. Maar als er constant geluiden en interferentie te horen zijn en niet voor de eerste dag, dan is dit al een reden om na te denken of je telefoon wordt afgetapt.

Aanbevolen: