Hoe Kom Ik Erachter Wat Mijn Subnet Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Ik Erachter Wat Mijn Subnet Is?
Hoe Kom Ik Erachter Wat Mijn Subnet Is?

Video: Hoe Kom Ik Erachter Wat Mijn Subnet Is?

Video: Hoe Kom Ik Erachter Wat Mijn Subnet Is?
Video: 18. How to Find the Subnet Number of an IP Address 2024, April
Anonim

De beschikbaarheid van het subnet hangt af van uw internetverbinding. Aansluiting kan via modem, glasvezel of kabel. De laatste optie is de meest voorkomende.

Hoe kom ik achter mijn subnet
Hoe kom ik achter mijn subnet

instructies:

Stap 1

Ga naar het menu Startknop. Selecteer het item "Uitvoeren" door erop te klikken met de linkermuisknop. Voer in het venster dat verschijnt cmd in op de opdrachtregel. Druk op de Enter-toets. Daarna zou een consolevenster op uw beeldscherm moeten verschijnen. Typ daarin ipconfig. Druk op Enter. Na een tijdje verschijnt er een venster waarin u uw subnet kunt achterhalen. Er zal uitgebreide informatie zijn over alle netwerkverbindingen en gebruikte apparaten.

Stap 2

Let op de regel met het label "IP-adres". Het bestaat uit vier groepen getallen gescheiden door punten. Voorbeeld ip-adres: 123.109.232.403. Er kunnen veel opties zijn. Let op het derde cijfer. In dit geval is 232 uw subnet. Hieronder, in hetzelfde venster, wordt het adres van de standaard gateway in het bestaande netwerk aangegeven. Het kan er als volgt uitzien: 123.109.150.1. In hetzelfde venster wordt het subnetmasker weergegeven of, met andere woorden, het bereik van mogelijke waarden voor de adressen van het bestaande netwerk. Bijvoorbeeld: 233.233.233.0.

Stap 3

Gebruik een internetservice om het subnet te bepalen. Er zijn veel vergelijkbare bronnen. De meest populaire zijn Yandex-bronnen. Hiermee kunt u niet alleen het echte adres van uw subnet en uw externe ip-adres achterhalen, maar ook de snelheid van de internetverbinding meten, zodat u kunt vaststellen of uw provider u de volledige beloofde diensten levert.

Stap 4

Klik op de knop "Verbindingssnelheid meten". U krijgt gedurende een bepaalde periode de hoogste en laagste snelheidswaarden te zien, evenals alle interessante informatie met betrekking tot het verbindingssubnet van uw pc. Als u meer gedetailleerde informatie over uw provider wilt krijgen, voert u uw ip-adres in de zoekbalk van deze bron in.

Aanbevolen: