Hoe Bespaar Ik Batterijvermogen Op Mijn Smartphone?

Inhoudsopgave:

Hoe Bespaar Ik Batterijvermogen Op Mijn Smartphone?
Hoe Bespaar Ik Batterijvermogen Op Mijn Smartphone?

Video: Hoe Bespaar Ik Batterijvermogen Op Mijn Smartphone?

Video: Hoe Bespaar Ik Batterijvermogen Op Mijn Smartphone?
Video: Zo haal je het maximale uit de batterij van je telefoon!🔋 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een moderne smartphone wil je natuurlijk zo lang mogelijk actief blijven. Hoge processorkracht, meerdere apps en widgets en HD-schermen kunnen uw batterij echter snel leegmaken.

Hoe het batterijvermogen te vergroten
Hoe het batterijvermogen te vergroten

Kleine trucjes bij het gebruik van de gadget helpen de autonomie van de smartphone te verlengen en de intervallen tussen oplaadbeurten te vergroten. Hier leert u hoe u de levensduur van de batterij op uw smartphone kunt verlengen met minimale functionaliteitsbeperkingen.

Actieve verbindingen en achtergrondprogramma's

Online synchronisatie, constante GPS, Bluetooth, NFC, Wi-Fi en veel programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd, verkorten de levensduur van de batterij aanzienlijk. Het voortdurend in- en uitschakelen van programma's kost tijd, maar helpt u te voorkomen dat u batterijvermogen verspilt. Vergeet ook niet applicaties die helpen bij het bewaken van achtergrondservices en deze op tijd uitschakelen.

Afbeelding
Afbeelding

De juiste weergavetechnologie kiezen

Het meest economische type scherm wordt beschouwd als AMOLED-schermen. Ze zijn te vinden op verschillende Samsung-smartphones. Dergelijke schermen reproduceren alleen kleurpixels. Het volstaat om de smartphone-interface in donkere kleuren te vertalen en de autonomie van de gadget aanzienlijk te vergroten vanwege niet-werkende zwarte pixels.

Widgets voor automatisch bijwerken verwijderen

Altijd actieve widgets verspillen veel energie en vereisen constante internettoegang, wat ook de levensduur van de batterij drastisch verkort. Om helemaal niet zonder nieuws en weer te zitten, volstaat het om de widget-update naar de handmatige modus te schakelen.

Trillingen uitschakelen op smartphone

Als u trillingen uitschakelt voor meldingen van sociale netwerken en Messenger, bespaart u batterijvermogen. Trillen kan ook automatisch worden geconfigureerd bij het typen op het virtuele toetsenbord of het klikken op de systeempictogrammen.

Afbeelding
Afbeelding

Verwijzend naar originele onderdelen

Als de smartphone een verwijderbare batterij heeft, kunnen batterijen van andere fabrikanten de levensduur van het apparaat aanzienlijk verkorten, ongeacht de nieuwheid ervan. Optimalisatie van dergelijke batterijen kan onvoldoende zijn en leiden tot schade aan de gadget.

Minimale wachttijd

Frequente toegang tot een smartphone gedurende de dag is meestal te wijten aan de wens om de tijd te weten of te controleren op updates. Het display kan dan lang genoeg actief blijven voordat het in de standby-modus gaat. Om de levensduur van de batterij van het apparaat te verlengen, volstaat het om de parameter in te stellen op 10 seconden om de actieve status te verlaten. Deze instelling helpt de levensduur van de batterij van uw smartphone te verlengen.

Energiebesparende modus gebruiken

Zelfs als de smartphone geen energiebesparende functie heeft, volstaat het om de vliegtuigmodus te selecteren als je de gadget een tijdje niet gaat gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

Stop met gebarenbediening

Nu verrassen smartphones gebruikers met handige functies die het gebruik van de gadget vereenvoudigen. Het is echter de moeite waard om te beslissen of een dubbele tik of bediening van het apparaat met gebaren echt nodig is. U kunt een paar seconden besparen, maar de levensduur van uw smartphone aanzienlijk verkorten.

Sloot automatische schermhelderheid

Smartphone-sensoren zijn niet altijd in staat om de helderheid van het scherm correct aan te passen op basis van omgevingsgegevens. Daarom worden de schuifregelaars heel vaak naar de maximale modus gedraaid wanneer dit niet nodig is.

Vergeet niet uw software up-to-date te houden

Ontwikkelaars werken regelmatig met systeemoptimalisaties en elke nieuwe versie van de software kan de prestaties van de smartphone en de levensduur van de batterij verhogen.

Aanbevolen: