Waarom Gaat Mijn Android-smartphone Niet Aan?

Inhoudsopgave:

Waarom Gaat Mijn Android-smartphone Niet Aan?
Waarom Gaat Mijn Android-smartphone Niet Aan?

Video: Waarom Gaat Mijn Android-smartphone Niet Aan?

Video: Waarom Gaat Mijn Android-smartphone Niet Aan?
Video: How to fix Android phone won't turn on [2021] 2024, Mei
Anonim

De smartphone vervult een aantal belangrijke functies. Een van de belangrijkste moderne angsten is om zonder verbinding te worden achtergelaten. Daarom, wanneer de smartphone wordt uitgeschakeld en niet wil inschakelen, raken veel mensen in paniek. Ondertussen zijn er enkele eenvoudige manieren om je telefoon tot leven te brengen.

Waarom gaat mijn Android-smartphone niet aan?
Waarom gaat mijn Android-smartphone niet aan?

Allereerst, ga niet in de telefoon op de Android. Dit kan leiden tot de meest onaangename gevolgen tot aan de definitieve storing van de telefoon. Er zijn verschillende veelvoorkomende redenen die de onwil van de telefoon om in te schakelen verklaren, en voor de meeste is het niet nodig om de telefoon los te schroeven.

Laad gewoon je smartphone op

Als de telefoon niet wordt ingeschakeld na een plotselinge uitschakeling, terwijl het u lijkt dat er voldoende lading was om te werken, was de batterij hoogstwaarschijnlijk tijdens de werking van het apparaat te hoog belast. Moderne telefoons hebben zo'n breed scala aan functies, voeren zoveel handelingen tegelijk uit dat de batterijen in een recordtijd leeg zijn. Zoeken naar draadloze netwerken op een plaats met onstabiele dekking, Bluetooth ingeschakeld, elke seconde rapporteren over beschikbare apparaten in het bereik, en nog veel meer, kan de telefoon binnen een paar uur ontladen. U hoeft het dus alleen maar op te laden en na een veilige inschakeling enkele onnodige functies "uit te schakelen" - verminder de helderheid van het scherm, schakel de energiebesparende modus in, schakel de standaardnetwerkzoekactie uit. Dit alles zal de gebruiksduur van het apparaat aanzienlijk verlengen. Als de telefoon meer dan anderhalf tot twee jaar oud is, moet je er een nieuwe batterij voor kopen, aangezien moderne batterijen niet zijn ontworpen voor een langere levensduur.

Een "kikker" wordt een universele oplader voor mobiele telefoons genoemd, hij laadt de batterijen direct op.

Als er niets gebeurt wanneer u de telefoon probeert op te laden, onderzoek dan zorgvuldig de oplader en de telefoonaansluiting. Het is waarschijnlijk dat er iets niet in orde is - het contact is verbroken, de aansluiting is losgeraakt (omdat deze meestal niet alleen wordt gebruikt om op te laden, maar ook voor het aansluiten van een hoofdtelefoon, aansluiting op een computer). U kunt de prestaties van de oplader of het ontvangende "stopcontact" controleren met universele batterijen zoals de "kikker". Als er wordt opgeladen en de telefoon begint daarna te werken, is het voldoende om een andere oplader te kopen.

Wat kan er nog meer mis gaan?

De telefoon kan weigeren in te schakelen vanwege een defecte aan / uit-knop. Als de telefoon nieuw is, is er sprake van een fabrieksfout en kunt u contact opnemen met een servicecentrum of winkel voor een vervangende telefoon. Als je telefoon oud is, laat hem dan repareren.

Om te voorkomen dat je telefoon kapot gaat vanwege niet-geverifieerde updates, vink je het selectievakje "Alleen bestanden van vertrouwde bronnen installeren" in de instellingen aan. Zo blijft je telefoon veilig.

Soms wil de telefoon niet inschakelen na een kritieke update, waardoor het apparaat kan worden uitgeschakeld. In dit geval is het voldoende om het "terug te draaien" naar de fabrieksinstellingen. Hoe u dit in het geval van een specifieke telefoon moet doen, staat meestal in de instructies ervoor.

De telefoon kan mogelijk niet worden ingeschakeld omdat u deze onlangs hebt laten vallen. Mechanische schade is misschien wel de meest ernstige reden om de "grillen" van de telefoon te verklaren. Reparaties zijn in dit geval onontbeerlijk.

Aanbevolen: