Moet Ik Een Antivirusprogramma Op Mijn Smartphone Installeren?

Moet Ik Een Antivirusprogramma Op Mijn Smartphone Installeren?
Moet Ik Een Antivirusprogramma Op Mijn Smartphone Installeren?

Video: Moet Ik Een Antivirusprogramma Op Mijn Smartphone Installeren?

Video: Moet Ik Een Antivirusprogramma Op Mijn Smartphone Installeren?
Video: Do You Need Antivirus Software on Android 2024, Mei
Anonim

Het onderwerp van het beschermen van uw smartphone met een antivirusprogramma is tot op de dag van vandaag relevant. Al bij het kopen van een mobiel apparaat zal de verkoper - de adviseur het nodig achten om te praten over het gevaar van infectie van de gadget. Zijn zelfverzekerde, deskundige kijk op mobiele beveiliging zal hem ertoe brengen een betaalde antivirustoepassing te installeren.

Moet ik een antivirusprogramma op mijn smartphone installeren?
Moet ik een antivirusprogramma op mijn smartphone installeren?

IT-bedrijven die antivirussoftware ontwikkelen, willen de enorme markt voor mobiele apparaten niet kwijtraken. Op hun officiële websites, waar ze van tijd tot tijd informatie plaatsen over het infectierisico van de gadget, waarschuwen ze de gebruiker voor de mogelijkheid om persoonlijke gegevens, betalingsgegevens en geld van de SIM-kaartaccount te verliezen.

Hulpprogramma's die zijn ontworpen om de eigenaar van een smartphone tegen een dergelijke plaag te beschermen, worden betaald. In dezelfde Google Play Store bewijzen ze hun effectiviteit door het aantal races en het aantal sterren. In de praktijk scannen deze toepassingen het apparaat verspillend, waarbij ze de gebruiker af en toe informeren over kleine beveiligingslekken en deze vervolgens zegevierend repareren. Frequente monitoring van het Android-besturingssysteem en alle geïnstalleerde applicaties met een mobiele antivirus zal de prestaties merkbaar beïnvloeden, omdat het RAM-bronnen verbruikt.

Android-smartphones worden in eerste instantie beschermd door een ingebouwd beveiligingssysteem. Het besturingssysteem controleert zelf het mobiele apparaat op malware. De applicaties die zich in de Play Store bevinden, worden ook gegarandeerd op virussen gescand voordat ze kunnen worden gedownload. Vanaf versie 4.4.2 kan Google zelfstandig applicaties van derden controleren die al op de tablet of smartphone van de gebruiker zijn geïnstalleerd. Als er een kwaadaardige code wordt gevonden, verschijnt er een melding over een mogelijke wijziging in systeembestanden op het display met een voorstel om de actie te annuleren. Achtergrond SMS-verzending naar korte nummers is verboden in Android OS. Het apparaat zal u onmiddellijk op de hoogte stellen van pogingen van de applicatie om een betaald bericht te verzenden. De functie van het toestemmingssysteem stelt u in staat om alle functies van de geïnstalleerde applicatie te zien en uw eigen beslissingen te nemen.

Belangrijk: Geen enkele antivirus kan voorkomen dat een schadelijke toepassing op uw mobiele apparaat verschijnt. Tijdens de installatie kan alleen de gebruiker de benodigde machtigingen verlenen die de virussoftware nodig heeft om de systeembestanden te wijzigen.

Aanbevolen: