Hoe Vaak Moet Ik Mijn Smartphone Opnieuw Opstarten

Hoe Vaak Moet Ik Mijn Smartphone Opnieuw Opstarten
Hoe Vaak Moet Ik Mijn Smartphone Opnieuw Opstarten

Video: Hoe Vaak Moet Ik Mijn Smartphone Opnieuw Opstarten

Video: Hoe Vaak Moet Ik Mijn Smartphone Opnieuw Opstarten
Video: Je Android-smartphone resetten: zo doe je dat 2024, April
Anonim

Een groot aantal gebruikers is ervan overtuigd dat om de smartphone goed te laten werken en de levensduur van de batterij te verlengen, het apparaat van tijd tot tijd opnieuw moet worden opgestart. De rest van de telefoonbezitters zijn van mening dat het opnieuw opstarten op geen enkele manier de algehele prestaties van de gadget beïnvloedt, dus het is niet nodig om het opnieuw op te starten.

Hoe vaak moet ik mijn smartphone opnieuw opstarten
Hoe vaak moet ik mijn smartphone opnieuw opstarten

Tijdens een herstart worden alle achtergrondprogramma's en -processen gestopt en gesloten. Hoe vaak het nodig is en of het überhaupt nodig is, hangt af van het specifieke apparaat, de technische kenmerken, de versie van het besturingssysteem en de bedrijfsomstandigheden.

Het herstartproces heeft op geen enkele manier invloed op de levensduur van de batterij. De batterij vervult zijn directe taak, zelfs wanneer het apparaat is uitgeschakeld. Het vermogen om een lading direct vast te houden hangt af van het aantal laad-ontlaadcycli.

Een herstart is ook niet vereist voor goede apparaatprestaties. De smartphone houdt de achtergrondprocessen niet oneindig lang in het RAM-geheugen, het apparaat besteedt rationeel zijn bronnen en ontlaadt onnodige, op basis van de instellingen en de fysieke beschikbaarheid van vrij geheugen.

Als de gebruiker het RAM-geheugen niet handmatig wist, sluit het besturingssysteem zelf de processen die ermee interfereren, wat de algehele prestaties negatief beïnvloedt.

Reset is alleen nodig in gevallen waarin applicaties beginnen te crashen, een onbekende fout vertonen of vastlopen. Toch kunt u een opschoningstoepassing van derden gebruiken en een uitgebreide opschoning van softwarerommel uitvoeren.

In alle andere gevallen, wanneer de smartphone stabiel werkt, doet het opnieuw opstarten alleen maar pijn: de batterij verbruikt de lading voor het gelijktijdig starten van alle gesloten processen en het systeem heeft een bepaalde tijd nodig om op te zetten voor een verdere stabiele werking.

Het is vermeldenswaard dat het starten van dagelijks gebruikte applicaties na het inschakelen iets langer zal duren dan wanneer het systeem een al actief proces in zijn geheugen zou bewaren.

Aanbevolen: