Muziek Vertragen

Inhoudsopgave:

Muziek Vertragen
Muziek Vertragen

Video: Muziek Vertragen

Video: Muziek Vertragen
Video: Vertragen, ontspannen en tot jezelf komen - meditatie muziek 2024, Mei
Anonim

Als je besluit muziek te gaan maken met computerprogramma's of bestaande composities te mixen, zul je hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met de noodzaak om een deel van een audiobestand meer dan eens te versnellen of te vertragen. Dit kan op verschillende manieren, beginnend met standaard Windows-tools en eindigend met gespecialiseerde programma's.

Muziek vertragen
Muziek vertragen

Noodzakelijk

computer, audiobestandseditor, slow motion composities

instructies:

Stap 1

Download en installeer elk programma voor het bewerken van audiobestanden. U kunt zowel geavanceerde professionele programma's (zoals Adobe Audition of Sony Sound Forge) als hun gratis tegenhangers (Audacity of WavePad) gebruiken. U kunt ook DJ-software gebruiken om nummers op uw computer te vertragen. Hiermee kunt u individuele geluiden toevoegen of zelfs een deel van de compositie herschrijven.

Stap 2

Start het programma en open het nummer dat u erin wilt wijzigen. Selecteer het gewenste deel van het audiobestand met de cursor door op de linkermuisknop te klikken en naar het einde van het gewenste deel te slepen. Je kunt het hele nummer vertragen of een gedeelte van 3 seconden.

Stap 3

Kopieer de selectie met behulp van de bewerkingsfunctie van het programma of druk gewoon op Ctrl + C. Maak een nieuw bestand en plak het gekopieerde fragment erin. Selecteer in het programmamenu het item "Stretch" (Proces / Time Compress / Expand, als het programma niet Russified is) en stel een grotere waarde in voor de tijd. Luister naar het resultaat van je acties en corrigeer indien nodig de termijn.

Stap 4

Plak indien nodig het bewerkte gedeelte terug in de compositie. Om dit te doen, gebruikt u de knop "Knippen" om het oude fragment te verwijderen en, door op de toetsen Ctrl + V te drukken, plakt u het vertraagde gedeelte op zijn plaats. Als u een fout maakt tijdens het plakken, drukt u op Ctrl + Z en herhaalt u de actie.

Stap 5

Sla het resulterende bestand op. Bij het opslaan kunt u een ander bestandsformaat instellen, de samplefrequentie wijzigen, multichannel instellen en ID3-tags instellen.

Aanbevolen: