Een Mobiel Modem Instellen

Inhoudsopgave:

Een Mobiel Modem Instellen
Een Mobiel Modem Instellen

Video: Een Mobiel Modem Instellen

Video: Een Mobiel Modem Instellen
Video: 🔴Complete 4G Cellular Modem Setup and Explanation to CANCEL Cable! 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee manieren om verbinding te maken met internet via een mobiele verbinding. Methode één - verbinding via USB-modem (3G, 4G). De tweede methode is via een mobiele telefoon met een modemfunctie. Afhankelijk van de verbindingsmethode verschillen ook de methoden voor het instellen van de modem.

Een mobiel modem instellen
Een mobiel modem instellen

Noodzakelijk

  • - USB-modem of mobiele telefoon;
  • - USB-interfacekabel;
  • - computer of laptop.

instructies:

Stap 1

Installeer de modem op uw computer. Sluit hiervoor je telefoon aan op je computer. De verbinding kan worden gemaakt via IrDA, kabel, Bluetooth, PC-kaart. Wanneer u verbinding maakt via de infraroodpoort, zet u de infraroodpoort van de telefoon aan en plaatst u deze op een afstand van niet meer dan tien centimeter van de infraroodpoort van de computer, en na een tijdje wordt de modem automatisch geïnstalleerd. Voor een kabelverbinding steekt u de USB-kabel van uw telefoon in een USB-poort op uw computer en installeert u de software vanaf de cd van de telefoonfabrikant. Wanneer u verbinding maakt via Bluetooth, zet u Bluetooth op uw telefoon aan en verbindt u uw telefoon met uw computer. Installeer daarna de software voor uw telefoon met behulp van de "Add Hardware Wizard". Voeg de telefoon dan als volgt toe aan de lijst met modems: Start - Instellingen - Configuratiescherm - Telefoon en modem - Modems - Toevoegen. Geef in het geopende venster de modem op die u nodig hebt, dit is uw telefoonmodel en klik op "Volgende". Wanneer u verbinding maakt met een pc-kaart, plaatst u de pc-kaart gewoon in de PCMCIA-sleuf van uw computer en wacht u op de installatie.

Stap 2

Open het modeminstellingenvenster op uw computer in de volgende volgorde: Start - Instellingen - Configuratiescherm - Telefoon - Modem. Open vervolgens het venster "Modemeigenschappen" door op de eerder geïnstalleerde modem te klikken en op de knop "Eigenschappen" te klikken. Zoek in het tabblad "Aanvullende communicatieparameters" het veld "Aanvullende initialisatieopdrachten" en schrijf de modeminitialisatieopdracht. Dit modeminitialisatiecommando is individueel voor elke provider. Bel de ISP of ga naar hun website om de initialisatieopdracht te achterhalen. Nadat u de opdracht hebt ingevoerd, klikt u op de knop "OK". Het modem is geconfigureerd.

Stap 3

Voer het besturingsprogramma uit, dat meestal door de mobiele provider wordt gegeven om verbinding te maken met internet. Maak een verbinding, wacht op een reactie van het programma dat de verbinding tot stand is gebracht.

Aanbevolen: