Een Telefoon Registreren

Inhoudsopgave:

Een Telefoon Registreren
Een Telefoon Registreren

Video: Een Telefoon Registreren

Video: Een Telefoon Registreren
Video: Registreren met je mobiel. 2024, Mei
Anonim

Het registreren van een telefoon is een gratis handeling om het identificatienummer toe te voegen aan een speciale lijst om de veiligheid en bescherming tegen diefstal te garanderen. Deze procedure is alleen beschikbaar wanneer de eigendom van het apparaat is bevestigd.

Een telefoon registreren
Een telefoon registreren

Noodzakelijk

documentatie aan de telefoon

instructies:

Stap 1

Zorg er bij het kopen van een telefoon voor dat het IMEI-nummer in het mobiele apparaat overeenkomt met de identificatie op de doos en in de documenten. Om dit te doen, kiest u * # 06 # vanaf het toetsenbord en bekijkt u de correspondentie van de weergegeven vijftiencijferige code. Meestal wordt het geregistreerd op de garantiekaart en op de doos van het apparaat.

Stap 2

Verzamel alle documenten die je hebt waaruit blijkt dat je het mobiele apparaat dat je wilt registreren legaal hebt gekocht. Als de telefoon op het grondgebied van een ander land is gekocht, moet u documenten overleggen over het passeren van de douanecontrole of andere documenten waaruit blijkt dat de goederen legaal door u in het buitenland zijn gekocht. Registratie is in ieder geval alleen mogelijk met speciale documenten, dus het is het beste om deze direct bij aankoop in te vullen.

Stap 3

Dien een aanvraag in voor het invoeren van uw telefoon in de database. Als uw telefoon eenmaal is geregistreerd en wordt gestolen, zullen operators het gebruik ervan verbieden totdat het mobiele apparaat is teruggegeven aan de eigenaar. In dit geval gaat de betekenis van het stelen van de telefoon verloren, omdat het onmogelijk is om het voor het beoogde doel te gebruiken.

Stap 4

Als u uw telefoon om de een of andere reden kwijtraakt, neemt u gewoon contact op met het voor u aangegeven telefoonnummer en vraagt u, na de nodige identificatiegegevens te hebben opgegeven, de telefoniste om de toegang tot het toestel te blokkeren.

Stap 5

Om erachter te komen waar u in uw stad een telefoon kunt registreren, gebruikt u de informatie van stadsportalen, in abonneeserviceafdelingen van mobiele operators, bij verkooppunten van mobiele apparatuur, enzovoort. Houd er rekening mee dat er een leeftijdsbeperking kan gelden voor mobiele registratie. Het is mogelijk dat ook de gegevens van de eigenaar van de simkaart nodig zijn.

Aanbevolen: