Hoe Maak Je Glas?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Glas?
Hoe Maak Je Glas?

Video: Hoe Maak Je Glas?

Video: Hoe Maak Je Glas?
Video: Hoe worden spiegels gemaakt? | Vragen van Kinderen 2024, April
Anonim

Het maken van glas is een nogal gecompliceerd en tijdrovend proces dat bepaalde omstandigheden vereist (ovens op hoge temperatuur, enz.) en specifieke materialen, evenals speciale vaardigheden en capaciteiten. Daarom is het heel moeilijk en bijna onmogelijk om thuis glas te maken. Maar wees niet boos, er zijn veel mogelijkheden om decoratief glas of souvenirs zelf te maken.

Hoe maak je glas?
Hoe maak je glas?

Noodzakelijk

Glas, verf, hars

instructies:

Stap 1

Bereid het glas, eventuele verf ervoor en een bindmiddel voor. Als laatste kunt u een conventionele, goedkope polyesterhars kopen.

Neem een eenvoudig transparant dun glas. Het is op veel verschillende plekken te vinden, bijvoorbeeld door te zoeken naar afval in de onderneming, oude monturen, brillen etc.

Stap 2

Plet het glas. Dit kan met een hamer. Neem hiervoor het glas, leg het op het uiteinde van een dichte stof, dek af met het andere uiteinde en klop zachtjes met een hamer totdat het volledig is verpletterd. Giet de gemalen massa in een bak en voeg daar het bindmiddel en je kleurstof toe. Bereid eventuele kleine vormen voor.

Stap 3

Giet de resulterende massa glas, kleurstof en bindmiddel in een mal en wacht tot deze volledig is uitgehard. Als vorm kunt u plastic kindervormen, ovenschalen van aluminium of staal en vele andere apparaten, waaronder papieren, gebruiken.

Stap 4

Verwijder de resulterende bevroren glazen rechthoek uit de mal. Het resultaat is dus een rechthoekige tegel van decoratief glas. Als u een formulier van papier of karton gebruikt, spoel het dan na het verwijderen van het glas met warm water totdat het vastgekleefde papier volledig is verwijderd. U kunt decoratief glas van elke vorm maken (rond, vierkant, rechthoekig, driehoekig, enz.).

Aanbevolen: