Is Het Mogelijk Om Het Gebarsten Glas Van De Tablet Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om Het Gebarsten Glas Van De Tablet Te Vervangen?
Is Het Mogelijk Om Het Gebarsten Glas Van De Tablet Te Vervangen?

Video: Is Het Mogelijk Om Het Gebarsten Glas Van De Tablet Te Vervangen?

Video: Is Het Mogelijk Om Het Gebarsten Glas Van De Tablet Te Vervangen?
Video: How to Fix a Cracked or Broken Android Tablet Touch Screen - Youtube 2024, April
Anonim

Zelfs de meest opgeruimde mensen breken schermen in hun tablets - ze kunnen door kinderen worden geduwd, vrienden die een minuut hebben gespeeld … Het gebarsten glas van de tablet kan in ieder geval worden vervangen, maar zo'n vervanging zal niet altijd raadzaam zijn.

Is het mogelijk om het gebarsten glas van de tablet te vervangen?
Is het mogelijk om het gebarsten glas van de tablet te vervangen?

Wat te doen als het scherm van uw tablet beschadigd is?

Tabletschermen zullen hoogstwaarschijnlijk breken door onzorgvuldig gebruik en het feit dat ze zelf erg dun en kwetsbaar zijn. Geen enkele eigenaar zal zich volledig kunnen verzekeren tegen breuk van het tabletscherm. Tablets kunnen beschadigd raken door kinderen, vrienden of kennissen die zo'n gadget voor het eerst hebben gezien, tablets kunnen beschadigd raken in een tas of aktetas, zeker in het openbaar vervoer. Het komt zelfs voor dat het scherm kan barsten door temperatuurwisselingen, bijvoorbeeld wanneer het toestel van een koude straat in een warme kamer wordt gebracht.

Het scherm van elke tablet bestaat uit twee delen: een glazen touchscreen (touchscreen) en een matrix. Meestal is het het aanraakscherm dat breekt en blijft de matrix intact.

Dus als het tabletscherm is beschadigd, moet u in geen geval proberen het zelf te repareren. Het vervangen van glas op tablets is een zeer moeilijke klus en je kunt de situatie alleen maar verergeren, wat het totale aantal reparaties zal beïnvloeden. Stel bovendien de reparatie van de tablet niet uit, want ook de matrix kan worden beschadigd.

Bij de meeste tablets kan het scherm worden vervangen zonder de matrix aan te raken. De kosten van touchscreens variëren van twee tot vijfduizend roebel. Voor oudere Samsung- en iPad-modellen zal de prijs goedkoper zijn, en voor nieuwere Asus-modellen zal het duurder zijn.

Als het tabletscherm is gebarsten door een sterke impact of als het apparaat lange tijd is gebruikt met gebroken glas, dan zal hoogstwaarschijnlijk ook de matrix moeten worden vervangen. Bij veel tabletmodellen wordt het touchscreen geleverd met een matrix. De geschatte kosten van een touchscreen met een matrix zijn 6-7 duizend roebel. En de kosten van de matrix zelf zijn 3-4 duizend.

Als een goedkope Chinese tablet kapot is gegaan, is het makkelijker om een nieuwe te kopen dan om de oude te repareren. Het is moeilijk om aanraakglas voor deze tablets te vinden, omdat er meestal geen markeringen op staan. Ook als het gewenste touchscreen bepaald is, zal je nog zo'n 2-3 maanden moeten wachten tot het geleverd wordt. En de totale kosten van de reparatie zullen duurder zijn dan het kopen van dezelfde nieuwe tablet.

Hoe u uw tabletscherm niet opnieuw kunt laten crashen

Om het tabletscherm niet direct na reparatie (of na aankoop) te breken, dient u zorg te dragen voor de bescherming ervan. Allereerst is het een zorgvuldige behandeling. Probeer uw tablet niet te laten vallen, laat hem niet op banken en stoelen liggen, geef geen instructies aan kinderen, enz. En ten tweede moet je zeker een hoes en een beschermfolie voor het tabletscherm kopen. Dit helpt het apparaat in goede staat te houden en in sommige gevallen zelfs te beschermen tegen mogelijke schade aan het touchscreen.

Aanbevolen: