Doe-het-zelf Glas Vervangen Op 5S IPhone

Inhoudsopgave:

Doe-het-zelf Glas Vervangen Op 5S IPhone
Doe-het-zelf Glas Vervangen Op 5S IPhone

Video: Doe-het-zelf Glas Vervangen Op 5S IPhone

Video: Doe-het-zelf Glas Vervangen Op 5S IPhone
Video: iPhone 5s scherm en LCD vervangen - FixjeiPhone.nl 2024, Mei
Anonim

Als de telefoon valt en het glas erop breekt, is het altijd een overlast die niet alleen de stemming van de eigenaar van een duur mobiel apparaat bederft, maar ook het uiterlijk van de gadget zelf. Maar deze, op het eerste gezicht onbeduidende storing, zal de veiligheid van de interne inhoud veel ernstiger beïnvloeden. Glas is immers in de eerste plaats de bescherming van de telefoon tegen agressieve omgevingsinvloeden.

Glas breken is altijd onaangenaam
Glas breken is altijd onaangenaam

De telefoon is tegenwoordig een constante metgezel van de mens. Zonder dat is het al onmogelijk om je dynamische leven goed te organiseren. Dit state-of-the-art apparaat biedt maximale voordelen. Naast een communicatiemiddel is het ook een intellectuele organisator en een indicator van de status en stijl van de eigenaar. Immers, het gezegde over 'meet by clothes' vandaag, in al zijn fundamentals, is ook van toepassing op gadgets die zijn leven 'een succesvolle zakenman' omringen, wiens imago sinds het begin van deze eeuw obsessief wordt gecultiveerd in de samenleving. Het is niet ongewoon om een telefoon met gebroken of gebarsten glas in de handen van de eigenaar te zien. Misschien voor sommige jongeren zo'n overlast, niet direct gerelateerd aan het verlies van communicatiefuncties, en veroorzaakt geen tastbare problemen, maar vergeet niet dat een schending van de bescherming op elk moment de functionaliteit van de gadget kan beïnvloeden. En dit is op voorwaarde dat het uiterlijk van de smartphone de eigenaar niet hindert.

Alles in een mens moet in orde zijn en de telefoon moet dat ook zijn
Alles in een mens moet in orde zijn en de telefoon moet dat ook zijn

Zo'n frivole houding ten opzichte van je gadget kan resulteren in de reparatie van de laatste. Daarom moet het gebroken glas worden vervangen en als er geen manier is om dit in een speciale telefoonreparatiewerkplaats te doen, kan dit probleem volledig zelf worden verholpen. Voor dit soort technische manipulatie is het niet alleen vereist om je voor te bereiden op de reparatie, maar ook om rekening te houden met alle nuances bij het vervangen van het glas op de telefoon.

Alle benodigde items om glas met uw eigen handen te vervangen op een 5S iPhone

Omdat de telefoon een compact apparaat is, zijn zowel de onderdelen erin als de tool voor hun reparatie ook bijna miniatuur van formaat. Voordat je gebroken glas op een gadget gaat vervangen, moet je hier van tevoren alles op voorbereiden. Dit komt door het feit dat het tijdens het reparatieproces verkeerd is om naar een ontbrekend gereedschap of onderdeel te zoeken. Niets mag afleiden van nauwgezet en nauwkeurig werk. Het eerste dat u moet doen, is een nieuw glas voor uw telefoon kopen.

Nieuw glas - nieuw leven voor je telefoon
Nieuw glas - nieuw leven voor je telefoon

Beter als het de originele versie is. Dergelijk glas is gemakkelijk te vinden in een speciaalzaak van Apple. Als een merkversie van glas om de een of andere reden niet kan worden gekocht, zit er niets anders op dan zijn analoog te kopen. Glas voor de vijfde versie van de iPhone is via internet te bestellen. Maar in dit geval bestaat de mogelijkheid dat dergelijk glas kwetsbaarder is dan de originele versie. En dit zal rechtstreeks van invloed zijn op het feit dat het snel zal verslechteren en op zijn beurt zal leiden tot frequente vervanging.

Voor reparaties heeft u de volgende gereedschappen en verbruiksartikelen nodig:

- benzine of oplosmiddel (100 gram);

- een speciaal servet voor het behandelen van beeldschermen of een servet voor het verwijderen van vlekken op glanzende oppervlakken (meerdere stukken);

- kunststof schroevendraaier;

- lijm voor plastic of professionele tape van Apple;

- wattenstaafjes en wattenschijfjes (meerdere stukken).

Benzine of verdunner is nodig om het oppervlak voor te bereiden op het verlijmen van nieuw glas door de oude lijm te verwijderen en te verwijderen. Voor het verwijderen van vlekken en strepen heeft u een servet nodig (bij voorkeur een speciaal exemplaar voor beeldschermen). De schroevendraaier moet van plastic zijn, en zo niet, dan elk geschikt gereedschap met een puntig uiteinde. Je hebt deze tool nodig om de gadget te openen en de restanten van gebroken glas te verwijderen. Het wordt aanbevolen om de onderdelen te lijmen met merkgebonden en effectieve, in dit geval plakband van Apple. Het kan worden gekocht in een gespecialiseerde winkel, maar als het niet mogelijk is om het te kopen, kunt u de onderdelen lijmen met een speciale lijm voor plastic. Het is welkom als de lijm transparant is. Het is beter om in dit geval geen universeel te gebruiken. Wattenstaafjes en wattenschijfjes zijn nodig om lijmresten, verschillende vegen en stof te verwijderen.

Eerste voorbereiding van de gadget voor glasvervanging

De plaats waar het glas wordt vervangen, moet zo overzichtelijk mogelijk worden ingericht. Allereerst moet er goede verlichting zijn. De helft van het succes van het redden van je geliefde gadget hangt hiervan af. Het oppervlak waarop de telefoon zal liggen, moet worden bedekt met een doek of papier zodat het niet glad is en de telefoon is tijdens het reparatieproces gerepareerd. Het goede humeur van de meester speelt ook een belangrijke rol in zo'n moeizaam en nauwgezet bedrijf. Daarom is het wenselijk dat niemand hem op dit moment van buitenaf afleidt.

Het belangrijkste is om de workflow correct te organiseren
Het belangrijkste is om de workflow correct te organiseren

Het vervangen van het glas begint door de twee eindschroeven aan de onderkant van de telefoon los te draaien. Dit wordt gedaan om het frame van de displaymodule los te maken. U moet het voorste deel van de gadget heel voorzichtig verwijderen. Om dit voorste deel van de smartphone niet te breken, steekt u een schroevendraaier in de gevormde opening. En dan, door hem op te tillen, scheidt u met vloeiende bewegingen het frame van de telefoonbehuizing.

Het is ook noodzakelijk om de biosensorconnector zeer voorzichtig los te maken van de systeemmodule. Hier moet je voorzichtig zijn met de vingerafdruksensor, waarvan de lus op de Home-knop is gemonteerd.

Nadat het frame van de module is losgemaakt, is het nodig om de technische eenheid van de telefoon van het display te scheiden. In het bovenste gedeelte bevinden zich vier schroeven van de beschermkap. Ze moeten worden losgeschroefd. Bij het contactblok moeten drie verbindingskabels worden losgekoppeld die op het moederbord zijn aangesloten. Dit is de laatste stap in de ontmanteling van het apparaat. Nadat de glasvervanging is voltooid, moet u deze volgens dezelfde punten monteren, maar in de omgekeerde volgorde. Het belangrijkste is om niets te vergeten of te verwarren, en dan zullen er geen problemen zijn.

Glas vervangen is begonnen

Gebruik een schroevendraaier of een vergelijkbaar voorwerp, of een pincet om stukjes oud glas te verwijderen. Aan de randen kunnen deeltjes oude lijm achterblijven. Het moet voorzichtig worden verwijderd met wattenstaafjes gedrenkt in oplosmiddel of benzine. Het oplosmiddel mag niet van het wattenstaafje druppelen, want als het in de telefoon komt, kan het de onderdelen beschadigen. En dan is niet alleen extra drogen van de gadgetonderdelen vereist, maar ook de reparatie van de laatste. Nadat deze manipulaties zijn uitgevoerd, wordt de telefoon drooggeveegd met een servet.

Je kunt alles met je eigen handen repareren als je weet hoe
Je kunt alles met je eigen handen repareren als je weet hoe

De volgende stap is het aanbrengen van lijm of merktape op oppervlakken die niet in contact komen met het display. Daarna wordt het glas vervangen. De Home-knop is netjes gelijmd, terwijl hij wel duidelijk op zijn plaats zou moeten zitten. Dan moet je de rand van de telefoon afvegen met een servet. Verder wordt het nieuwe glas bevrijd van de beschermfolie en wordt het toestel in een hoesje geplaatst.

Preventief risico

De vijfde versie van de iPhone is veel eenvoudiger. En als het eerder niet mogelijk was om de vorige modellen zelf te repareren, zal het nu niet moeilijk zijn om het glas op de vijfde versie van de iPhone te vervangen. Maar bij zo'n reparatie moet je wel rekening houden met bepaalde risico's. Op het eerste gezicht vereist het vervangen van glas op een iPhone inderdaad geen speciale vaardigheden, maar dit is verre van het geval. Er zijn een aantal kleine, maar zeer belangrijke nuances, indien onverantwoord genegeerd, zal de gadget serieuze reparaties nodig hebben.

Namelijk:

- mechanische schade aan de telefoon kan worden veroorzaakt bij het verwijderen van het frame van de behuizing, wat kan leiden tot scheuren;

- onzorgvuldig werken met treinen (contact met oplosmiddel, lijm, water) leidt tot ernstige schade aan de gadget;

Als er zelfs maar een minimaal risico is bij het repareren van een iPhone, dan is het beter om het vervangen van beschadigd glas erop toe te vertrouwen aan professionals. U mag niet op uzelf vertrouwen zonder volledig zeker te zijn van het succes van het bedrijf.

Aanbevolen: