Hoe Te Achterhalen Waar De Telefoon Is Door IMEI

Inhoudsopgave:

Hoe Te Achterhalen Waar De Telefoon Is Door IMEI
Hoe Te Achterhalen Waar De Telefoon Is Door IMEI

Video: Hoe Te Achterhalen Waar De Telefoon Is Door IMEI

Video: Hoe Te Achterhalen Waar De Telefoon Is Door IMEI
Video: Hoe vind ik het IMEI-nummer van mijn telefoon? 2024, Mei
Anonim

Voor bescherming en identificatie van een mobiele telefoon na diefstal is er een speciaal 15-cijferig serienummer - IMEI. Het wordt opgeslagen in het geheugen van het apparaat en vervolgens automatisch verzonden naar het netwerk van het mobiele bedrijf nadat het apparaat is ingeschakeld.

Hoe te achterhalen waar de telefoon is door IMEI
Hoe te achterhalen waar de telefoon is door IMEI

instructies:

Stap 1

Om een gestolen telefoon in te leveren, onthoud je eerst hoeveel geld je nog op je saldo hebt staan en of je niet bent aangesloten op een postpaid-tarief. Als je veel geld op je rekening hebt staan of je gebruikt echt het tarief voor bellen, zorg er dan voor dat je de simkaart blokkeert met de mogelijkheid van verder herstel. Als je niet bang bent voor toekomstige schulden of geldverlies, laat dan je simkaart actief. In dit geval kan de aanvaller de telefoon gebruiken en bellen, waarna het voor wetshandhavingsinstanties gemakkelijker is om hem op te sporen.

Stap 2

Bepaal de IMEI-code voordat u contact opneemt met de politie. Bekijk hiervoor de documenten. In de regel bieden mobiele operators aan om direct na aankoop de standaardcombinatie * # 06 # te kiezen om de IMEI-code op het telefoonscherm weer te geven. Als je geen gebruik hebt gemaakt van deze service, kijk dan op de verpakking van het apparaat. Daarop vind je een sticker met een barcode en IMEI-code.

Stap 3

Neem contact op met het dichtstbijzijnde servicecentrum dat uw mobiele provider onderhoudt en geef hen uw paspoort als de simkaart van de gestolen telefoon op uw naam staat. Vraag de medewerker om een afdruk te maken van de oproepen vanaf de datum waarop de telefoon is verloren. Betaal een bepaald bedrag voor de afdruk en ga naar het politiebureau.

Stap 4

Schrijf bij de politie een verklaring op dat je telefoon is gestolen. Aangezien de vorm van een dergelijke aanvraag gratis is, voert u uw gegevens in - volledige naam, woonadres en telefoonnummer van de contactpersoon, en vervolgens informatie over de telefoon - de IMEI-code en informatie van de afdruk van oproepen. Vergeet niet de politie om een zoekopdracht te vragen via het IMEI-nummer bij het mobiele bedrijf. Bel daarna regelmatig het politiebureau en informeer naar de resultaten, zodat uw zaak niet wordt vergeten.

Aanbevolen: