Hoe Krijg Je Een Gestolen Telefoon Terug Door IMEI

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Je Een Gestolen Telefoon Terug Door IMEI
Hoe Krijg Je Een Gestolen Telefoon Terug Door IMEI

Video: Hoe Krijg Je Een Gestolen Telefoon Terug Door IMEI

Video: Hoe Krijg Je Een Gestolen Telefoon Terug Door IMEI
Video: Smartphone kwijt? Altijd terug! 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is een mobiele telefoon niet alleen een communicatiemiddel; veel mensen slaan er waardevolle informatie, foto's, video's, enzovoort in op. Daarom is het een echte ramp als een mobiele telefoon wordt gestolen, vooral als deze duur is. Maar u kunt een gestolen telefoon via IMEI retourneren en u moet meteen beginnen.

Telefoon terugsturen via IMEI
Telefoon terugsturen via IMEI

Het is nodig

  • - mobiele telefooncel;
  • - documenten van een mobiele telefoon;
  • - een verklaring bij de politie.

instructies:

Stap 1

Om een gestolen telefoon snel terug te krijgen, moet je direct handelen. Veel mensen adviseren om het telefoonnummer direct te blokkeren zodat de aanvaller niet een behoorlijk bedrag gaat 'praten' dat jou zal moeten betalen. Maar het is beter om het nummer niet te blokkeren, want als een dief het belt, zal dit de persoon onthullen die werd gebeld, hij zal worden opgeroepen voor ondervraging en zeer snel zullen ze degene vinden die de telefoon heeft gestolen. Maar vaker komt het voor dat de simkaart meteen wordt weggegooid, dan moet je van de gelegenheid gebruik maken om de gestolen telefoon per identificatie terug te geven.

Stap 2

Probeer de gestolen telefoon via IMEI terug te sturen. Dit is een International Mobile Equipment Identifier die aan elk mobiel apparaat wordt toegewezen. IMEI wordt in de fabriek toegewezen en ingevoerd in de "firmware" van de telefoon. U kunt de identificatiecode lezen onder de batterij op het apparaat zelf, op de doos waarin de telefoon is verkocht en op de garantiekaart. Je kunt de IMEI ook zo achterhalen. Kies * # 06 # op de telefoon, dit nummer wordt op het scherm weergegeven.

Stap 3

Om een gestolen telefoon via IMEI terug te geven, gaat u onmiddellijk na het incident naar het politiebureau en schrijft u een verklaring. Vermeld daarin alle details van hoe het is gebeurd. Schrijf in de verklaring de IMEI van de telefoon. Neem je documenten en een doos uit het apparaat mee. Het kan zijn dat u gevraagd wordt om ook een afdruk van de gesprekken van de laatste dag mee te nemen, deze kunt u afhalen bij het dichtstbijzijnde kantoor van uw telecomoperator. En dat is alles. Het blijft afwachten. Politieagenten zullen uw INEI invoeren in de basis en controleren of iemand heeft gebeld vanaf uw mobiele telefoon. Als de gestolen telefoon wordt gevonden, wordt u hierover geïnformeerd.

Aanbevolen: