Cijfers Invoeren Vanaf Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Cijfers Invoeren Vanaf Het Toetsenbord
Cijfers Invoeren Vanaf Het Toetsenbord

Video: Cijfers Invoeren Vanaf Het Toetsenbord

Video: Cijfers Invoeren Vanaf Het Toetsenbord
Video: 5 Gboard-tips om alles uit het toetsenbord te halen 2024, Mei
Anonim

Sommige toetsenborden hebben een speciaal NumPad waarmee u cijfers kunt invoeren wanneer NumLock is ingeschakeld. Dit is vooral handig bij het werken in boekhoudprogramma's, maar ook bij het besturen van verschillende computerspellen.

Cijfers invoeren vanaf het toetsenbord
Cijfers invoeren vanaf het toetsenbord

Noodzakelijk

toetsenbord met NumPad

instructies:

Stap 1

Activeer de NumLock-modus door op de knop met de bijbehorende naam te drukken, hierdoor wordt de modus voor het invoeren van cijfers vanaf het zijtoetsenbord ingeschakeld. U kunt ook cijfers typen met het bovenste numerieke toetsenbord, dat standaard is ingeschakeld, maar dit is niet altijd handig, vooral voor degenen die gewend zijn om met een rekenmachine te werken. Merk op dat er geen extra stappen nodig zijn om het bovenste toetsenbord in te schakelen.

Stap 2

Schakel NumLock in met een speciale combinatie die geschikt is voor uw computermodel Fn + NumLock, Fn + Alt + NumLock, enzovoort. Dit geldt voor die toetsenbordmodellen die geen numeriek toetsenblok hebben, evenals voor sommige laptops en netbooks. De invoer wordt uitgevoerd met behulp van de gebruikelijke knoppen van het alfabetische toetsenbord, waarop ook cijfers bovenaan staan.

Stap 3

Let bij het gebruik van deze modus op de spelling van letters en wijzig deze om fouten in de tekst te voorkomen. Wanneer u het NumPad in- en uitschakelt, wordt het bijbehorende pictogram meestal gemarkeerd op het scherm.

Stap 4

Als uw laptop-, toetsenbord- of netbookmodel geen numeriek toetsenblok aan de zijkant heeft en u vaak een rekenmachine of andere programma's moet gebruiken waarbij getallen moeten worden ingevoerd, koop dan een speciaal zijpaneel dat via een USB-interface op uw computer kan worden aangesloten. Het werkt volgens hetzelfde principe: het wordt ingeschakeld wanneer u op NumLock drukt en wanneer de modus is uitgeschakeld, hebben de knoppen extra functionaliteit, wat best handig is om te gebruiken in computergames.

Stap 5

Dergelijke toetsenborden kunnen worden gekocht bij speciale winkels voor computerrandapparatuur, bij verkooppunten van huishoudelijke apparaten, enzovoort. Ze kunnen bedraad en draadloos zijn (ze werken als een draadloze muis), de laatste zijn handiger in gebruik in laptops.

Aanbevolen: