Hoe Het Toetsenbord Op Een Laptop Te Vergrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord Op Een Laptop Te Vergrendelen
Hoe Het Toetsenbord Op Een Laptop Te Vergrendelen

Video: Hoe Het Toetsenbord Op Een Laptop Te Vergrendelen

Video: Hoe Het Toetsenbord Op Een Laptop Te Vergrendelen
Video: How to lock and unlock keyboard. 2024, April
Anonim

Er is tegenwoordig een grote selectie van verschillende laptops op de markt. Ze zijn zeer eenvoudig in gebruik en compact. Maar heel vaak hebben gebruikers een vraag, is het mogelijk om het toetsenbord op zo'n apparaat te vergrendelen? Hiervoor zijn tal van redenen. Bijvoorbeeld een defect laptoptoetsenbord, kleine kinderen die graag op de toetsen klikken, er spontaan op drukken, of gewoon een externe aansluiting van het "toetsenbord".

Hoe het toetsenbord op een laptop te vergrendelen. Manieren om het te blokkeren
Hoe het toetsenbord op een laptop te vergrendelen. Manieren om het te blokkeren

Hoe het toetsenbord te vergrendelen

Er zijn verschillende manieren om het toetsenbord uit te schakelen. Laten we er een paar bekijken. De eenvoudigste methode om het toetsenbord te vergrendelen, is door verschillende toetscombinaties te gebruiken. De combinatie van de Win + L-knoppen zal het bijvoorbeeld uitschakelen. U kunt de ban eenvoudig verwijderen door het gebruikerswachtwoord in te voeren of door simpelweg op de NumLock + Fn-toetsen te drukken. Deze combinatie is afhankelijk van het merk en de fabrikant van de laptop. Op sommige modellen zijn programma's geïnstalleerd die verschillende combinaties van knoppen ondersteunen. Fn + F6, evenals Fn + F11, kunnen werken. De meest voorkomende fout is het inschakelen van het numerieke toetsenbord met combinaties, waardoor de tekeninvoer volledig wordt geblokkeerd. Daarom moet je voorzichtig zijn.

Hoe het toetsenbord op een laptop op de tweede manier te vergrendelen? Schakel het toetsenbord fysiek uit. Zelfs een onervaren gebruiker kan dit aan. Het toetsenbord van de laptop wordt meestal met een speciale lintkabel op het moederbord aangesloten. Open daarom voorzichtig de behuizing, zonder de zegels te verbreken, en koppel de lus los. Als u ze desondanks per ongeluk kapot maakt, kunt u zonder gratis service komen te zitten als uw computer uitvalt.

De derde blokkeeroptie zijn speciale programma's. Er zijn er nogal wat, je kunt ze kopen in winkels en online, waar ze vrij verkrijgbaar zijn. U kunt programma's van verschillende sites downloaden, maar pas op dat u geen virus of trojan oppikt.

Je kunt het toetsenbord van je laptop vergrendelen met het populaire programma Toddler Keys. Het is handig omdat het met alle versies van Windows werkt. We kopen het programma en installeren het op een laptop. Na de lancering is het TC-pictogram zichtbaar in de lade. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer de opdracht Toetsenbord vergrendelen in het contextmenu dat verschijnt. Dat is alles. Bovenop het oude toetsenbord kun je een nieuw toetsenbord plaatsen en het vrij gebruiken, zonder bang te hoeven zijn dat de uitgeschakelde knoppen worden ingedrukt of geactiveerd.

nadat u het programma hebt geïnstalleerd, moet u het menu met de items Aan/uit-knop uitschakelen en bestuurdersdeuren vergrendelen uitschakelen. Als u deze instellingen negeert, wordt niet alleen het toetsenbord gedeactiveerd, maar ook de knop voor het openen van het optische station en het inschakelen van de computer. Er is nog een verrassing bij het werken met dit programma. Als u dubbelklikt op het systeemvakpictogram, worden niet alleen het toetsenbord, maar ook het scherm en de muis uitgeschakeld. Voer het wachtwoord in dat op de monitor verschijnt om te ontgrendelen.

Als er kleine kinderen in huis zijn

Als je vaak op je thuiscomputer werkt, maar je hebt een kind dat je probeert te helpen met het schrijven van tekst in ICQ, het verwijderen van meerdere bestanden of het openen van een paar vensters, rijst de vraag hoe je het toetsenbord voor kinderen kunt blokkeren. Als het kind nog klein is, kan de laptop op tafel of op de kast worden gezet. Maar na verloop van tijd zal de baby leren de stoel te verplaatsen en alles te krijgen wat hij nodig heeft. Daarom is het noodzakelijk om te weten hoe u het toetsenbord op een laptop van een kind kunt blokkeren.

Blokprogramma: bescherming tegen kinderachtige speelse handen

Download het Block-programma. Het is heel eenvoudig te bedienen, met een Russische interface, snel en onzichtbaar kinderslot, evenals flexibele aanpassing. Het programma kan eenvoudig uit de lade worden gehaald. Je kunt een slot instellen om de computer op te starten, en het kind kan het niet eens aanzetten. Dit programma heeft zichzelf niet alleen bewezen in termen van bescherming tegen kinderen, maar ook tegen cybercriminelen die proberen in uw computer te komen en misbruik te maken van uw informatie.

Asus-notebooks

Asus notebooks zijn ook uitgerust met een Fn-knop. Daarom kun je het proberen in combinatie met Pause, F12, F7 of de set toetsen Win + Fx, waarbij x - het kan een willekeurig getal van 1 tot 12 zijn. Let op de instructies voor je computer - deze combinaties worden vaak geschreven Daar. Als verschillende "sneltoetsen" en speciale programma's u niet hebben geholpen, raadpleeg dan de officiële website en download de gebruikershandleiding. Als het toetsenbord van een Asus-laptop is vergrendeld en u geen uitweg kunt vinden, neem dan contact op met de technische ondersteuning. Zij zullen de juiste code voorstellen om de laptop op te slaan.

Het touchpad is geblokkeerd, wat te doen?

Er zijn momenten waarop u per ongeluk het touchpad hebt vergrendeld. Om terug te keren naar een werkende staat, drukt u op de toetsen F7 + Fn. Het pictogram verschijnt op het scherm. Onderzoek je laptop. Vaak schilderen fabrikanten pictogrammen op toetsenbordknoppen in dezelfde kleur als de Fn-knop. Daarom, als u de interpretatie van deze symbolen kent, kunt u gemakkelijk elke toetscombinatie vinden - en de vraag hoe u het toetsenbord op een laptop kunt vergrendelen, zal snel verdwijnen.

Aanbevolen: