Waarom Zijn De Muis En Het Toetsenbord Geblokkeerd?

Inhoudsopgave:

Waarom Zijn De Muis En Het Toetsenbord Geblokkeerd?
Waarom Zijn De Muis En Het Toetsenbord Geblokkeerd?

Video: Waarom Zijn De Muis En Het Toetsenbord Geblokkeerd?

Video: Waarom Zijn De Muis En Het Toetsenbord Geblokkeerd?
Video: Problemen oplossen met draadloze muizen en toetsenborden van HP 2024, Mei
Anonim

Het toetsenbord en de muis zijn perifere invoerapparaten. De reden voor hun bevriezing kan een technische storing van de apparaten zelf of het moederbord zijn, evenals fouten van het besturingssysteem.

https://picsfab.com/download/image/69305/1920x1080_paltsyi-devushka-nazhatie-klaviatura-ruki
https://picsfab.com/download/image/69305/1920x1080_paltsyi-devushka-nazhatie-klaviatura-ruki

Technische storing

Besturingssysteemfouten die de werking van randapparatuur beïnvloeden, worden gedetecteerd nadat het hoofdbesturingssysteem is geladen. Controleer op een defect toetsenbord in het BIOS (Basic Input / Output System). Om dit te doen, drukt u na de eerste hardware-poll en de POST-piep op de F10- of Delete-toets, afhankelijk van de BIOS-versie, en opent u de menu-items één voor één. Als het toetsenbord niet werkt, is het probleem technisch.

Als je een muis en toetsenbord hebt met ps/2-connectoren (kleine ronde 6-pins), zorg er dan voor dat je de muis- en toetsenbordpoorten niet verwisselt bij het aansluiten. Ze zijn gemarkeerd met de kleur of afbeeldingen van deze apparaten. Zorg ervoor dat de pinnen in de connectoren niet verbogen of gebroken zijn. Controleer of de muis en het toetsenbord werken op de andere computer.

Sluit apparaten alleen aan op de ps/2-connectoren als de stroom is uitgeschakeld, anders kan een kortsluiting de poort beschadigen.

De zuidelijke brug op het moederbord is mogelijk oververhit. Verwijder het zijpaneel van de systeemeenheid en zoek 2 grote microschakelingen op het moederbord. Probeer de onderkant voorzichtig. Als de microschakeling te heet is, is het zinvol om contact op te nemen met een computerservice.

Verwijder de ronde batterij die de ROM-chip van stroom voorziet uit de socket op het moederbord. Gebruik een schroevendraaier om de elektroden in de connector een paar seconden te laten overlappen om het BIOS terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit zal helpen als u tevergeefs iets in Setup hebt gewijzigd.

Besturingssysteem fouten

De muis en het toetsenbord kunnen vastlopen als gevolg van malware. Download een LiveCD-image met geïnstalleerde antivirusprogramma's van DrWeb- of AVP-sites en brand deze op een cd. Stel in het BIOS de opstartvolgorde in vanaf het cd- of dvd-station en start de computer op vanaf de schijf. Controleer het systeem met een antivirusprogramma.

Als de muis en het toetsenbord vastlopen bij het opstarten vanaf de LiveCD, ligt het probleem bij die apparaten of bij het moederbord.

De reden voor het blokkeren kunnen onjuist geïnstalleerde stuurprogramma's of andere programma's zijn. Zet uw computer aan en druk op F8 na het POST-signaal om het Windows-opstartoptiesmenu te openen. Als je Windows 8 hebt, gebruik je de Shift + F8-toetsen om het menu te openen. Kies het item "Veilige modus". Als de apparaten in de veilige modus op uw acties reageren, verwijder dan de recent geïnstalleerde software.

Druk op Win en selecteer in het gedeelte "Programma's" "Accessoires", vervolgens "Systeemwerkset" en "Systeemherstel". Volg de instructies van de herstelwizard en geef, afhankelijk van de versie van Windows, de dichtstbijzijnde aanmaakdatum van het controlepunt op.

Aanbevolen: