Een Draagbare Schijf Kiezen?

Inhoudsopgave:

Een Draagbare Schijf Kiezen?
Een Draagbare Schijf Kiezen?

Video: Een Draagbare Schijf Kiezen?

Video: Een Draagbare Schijf Kiezen?
Video: 8 Best External Hard Drives 2021 (Buyers Guide And Reviews) 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig kan niet elke pc-gebruiker opscheppen dat hij een harde schijf van 1 TB (terabyte) heeft. Er is veel informatie en er is steeds minder ruimte voor. In dit geval kan het kopen en installeren van een andere harde schijf in de voedingseenheid of het kopen van een externe (draagbare) harde schijf helpen. Die laatste zijn de laatste tijd steeds populairder geworden.

Een draagbare schijf kiezen?
Een draagbare schijf kiezen?

instructies:

Stap 1

Als snelheid voor jou niet het belangrijkste criterium is (externe harde schijven zijn in dit opzicht immers inferieur aan interne), dan is een externe harde schijf de beste optie voor jou. Hun snelheid is voldoende om films te kijken of naar muziek te luisteren, dus je kunt je collecties veilig naar ze verplaatsen. Alleen met het kopiëren van voldoende grote hoeveelheden informatie van draagbare schijven, gaat het niet op de beste manier.

Stap 2

Het is duidelijk dat draagbare schijven iets duurder zijn dan interne HDD's, maar ze hebben enkele voordelen: de systeemeenheid hoeft niet te worden gedemonteerd, de schijf kan overal worden meegenomen, de externe harde schijf is een redelijk veilige opslag voor belangrijke gegevens (alleen loskoppelen de draagbare schijf als u bang bent voor aanvallen op uw pc).

Stap 3

Let bij het kopen van een draagbare schijf op de zogenaamde vormfactor - 2, 5 of 3,5 inch. Modellen van externe HDD's met een vormfactor van 3,5 inch hebben meestal extra stroom nodig van het lichtnet, terwijl 2, 5 gemakkelijk kunnen worden omzeild met een USB-poort. In lichtheid en compactheid is het 2,5-inch model ook superieur aan 3,5.

Stap 4

Capaciteit. U zou geen problemen moeten hebben met deze parameter. De keuze aan capaciteiten is het breedst - van enkele tientallen GB (gigabytes) tot meerdere TB (1 TB - 1024 GB).

Stap 5

Er moet ook aandacht worden besteed aan de verbindingsinterface - USB, SATA, SATA2, eSATA, FireWire. U bent vrij om te kiezen wat het dichtst bij u in de buurt is, vergeet alleen niet de beschikbaarheid van de benodigde vrije connectoren op uw pc te controleren voordat u dit doet. Onthoud ook dat als USB-poorten aanwezig zijn op alle moderne computers, eSATA en andere connectoren niet overal aanwezig zijn. Overweeg dit als u van plan bent gegevens van de ene computer naar de andere over te dragen.

Stap 6

Er zijn andere kenmerken, zoals MTBF-uren / cycli, spilsnelheid, gemiddelde zoeksnelheid en buffergrootte, maar deze zijn niet doorslaggevend bij het kiezen van een draagbare harde schijf en modellen van dergelijke HDD's in dezelfde prijsklasse zijn identiek.

Aanbevolen: