Een Externe Schijf Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Externe Schijf Kiezen
Een Externe Schijf Kiezen

Video: Een Externe Schijf Kiezen

Video: Een Externe Schijf Kiezen
Video: Op zoek naar een externe schijf? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, April
Anonim

Winchester, gelegen in de computersysteemeenheid - dit is een bekend gezicht. Het komt echter voor dat we veel ruimte nodig hebben om te werken, en soms is er niet genoeg ruimte. Het ruimtegebrek is vooral merkbaar bij laptops met netbooks. Wat moeten we doen? Cd's en dvd's zijn niet erg betrouwbaar, flash-kaarten bieden geen grote capaciteit en het is niet nodig om over diskettes te praten. Maar een externe harde schijf is een prima optie. Hierop kunt u bestanden, documenten, films opslaan die nog niet nodig zijn, maar wel nodig kunnen zijn.

Externe schijven - verlies in snelheid, maar winst in gemak en efficiëntie
Externe schijven - verlies in snelheid, maar winst in gemak en efficiëntie

instructies:

Stap 1

Externe schijven hebben veel voordelen: de mogelijkheid om verbinding te maken met verschillende computers, het gemak van verbinding via USB of via de FireWire-poorten, de mogelijkheid om externe schijven aan te sluiten op een PDA. En de nadelen? Waar kunnen we heen zonder hen. Er is een van de belangrijkste - de snelheid van toegang tot een externe schijf via USB is niet hoog, wat het enigszins moeilijk maakt om ermee te werken.

Stap 2

Kiezen zijn er. Er zijn externe desktopschijven en draagbare. Draagbare exemplaren zijn kleiner (gemiddeld 40 GB) dan desktops, kleiner van formaat en hebben minder functies. Maar hun compactheid en gebruiksgemak dekken enkele van hun nadelen in vergelijking met desktopschijven. Een draagbare externe schijf is de beste keuze voor bezitters van netbooks, laptops en PDA's. Externe desktopschijven hebben de mogelijkheid om een back-up van schijven te maken, ze hebben aanzienlijk meer capaciteit en zijn geschikt voor desktopbezitters, ondanks het feit dat ze ongetwijfeld duurder zijn dan draagbare.

Aanbevolen: