Hoe U Luidsprekers Voor Uw Computer Kiest

Inhoudsopgave:

Hoe U Luidsprekers Voor Uw Computer Kiest
Hoe U Luidsprekers Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U Luidsprekers Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U Luidsprekers Voor Uw Computer Kiest
Video: Best Computer Speakers in 2021 - How to Choose the Best Speakers for your Computer? 2024, Mei
Anonim

Kort na de aankoop van de belangrijkste onderdelen van de computer: monitor, systeemeenheid, toetsenbord en muis - moet de gebruiker zorgen voor de aanschaf van de accessoires die nodig zijn om de mogelijkheden van de geïnstalleerde programma's volledig te benutten. Luidsprekers zijn zo'n belangrijk accessoire, dat moet worden geselecteerd op basis van hun kwaliteit.

Compacte akoestiek 2.0 is geschikt voor niet veeleisende gebruikers
Compacte akoestiek 2.0 is geschikt voor niet veeleisende gebruikers

instructies:

Stap 1

Als luidsprekers alleen nodig zijn voor begeleidende games en workflowsignalen, dan kun je de goedkoopste kiezen, maar vaker zijn ze nodig voor het luisteren naar muziek en soundtracks van films, dan zul je op duurdere audiosystemen moeten letten.

Stap 2

Alle luidsprekers zijn onderverdeeld in twee categorieën: passief en actief. Het eerste type behoort tot goedkope accessoires, terwijl actieve zijn uitgerust met een ingebouwde versterker en optionele voeding. Met passieve akoestiek zal de gebruiker het vroeg of laat als onvolmaakt beschouwen en besluiten om het aan te vullen met een aparte versterker of een nieuwe te kopen, dus het is beter om meteen, kijkend naar de toekomst, een volwaardige installatie te nemen.

Stap 3

De configuratie van het audiosysteem heeft de volgende aanduidingen: 2.0, 2.1, 4.1, enz. Deze cijfers geven het aantal luidsprekers aan dat erin zit en het cijfer achter de stip geeft de aanwezigheid van een subwoofer aan. Het is niet nodig, maar kleine luidsprekers kunnen geen bas weergeven, dus alleen met een subwoofer zal de afgespeelde muziek lage frequenties hebben. Om een stereo-effect te bereiken, moeten de luidsprekers ver van elkaar worden geplaatst en wanneer u bijvoorbeeld een 7.1-akoestiek koopt, moet u de instructies voor hun plaatsing volgen.

Stap 4

De volgende belangrijke parameter is het materiaal van de behuizing - MDF (geperste houtvezel) of plastic wordt gebruikt voor de vervaardiging ervan. De eerste in termen van indicatoren is het dichtst bij een boom, maar het is ook duurder, omdat het geluid bij gebruik niet wordt belast door externe insluitsels en rammelaars. Als de keuze nog steeds op plastic viel, is het de moeite waard om ten minste één element van MDF te kopen - een subwoofer.

Stap 5

Specificaties moeten voldoen aan gebruikerseisen. Voor het kijken van films in een ruimte van ongeveer 30 m² M. er zal voldoende vermogen zijn van 20 V. Grote aantallen zijn niet nodig, en als de fabrikant een vermogen van 100 V aankondigt voor kleine diagonale luidsprekers, is dit niets meer dan een slimme reclamegimmick, aangezien een dergelijke waarde ongeloofwaardig is. Voor een thuisbioscoop is 50 V-akoestiek geschikt.

Stap 6

Een persoon kan geluid oppikken in het frequentiebereik van 20-20000 Hz, maar alleen professionele audiosystemen kunnen een dergelijke parameter reproduceren. Voor thuisluidsprekers zou de optimale waarde 40-18000 Hz zijn, met een subwoofer geïnstalleerd op een laag, hard oppervlak dat verantwoordelijk is voor de bas. Nog beter is het wanneer de akoestiek wordt weergegeven door meerdere groepen luidsprekers, die elk verantwoordelijk zijn voor hun eigen frequenties.

Aanbevolen: