Hoe U Een UPS Voor Uw Computer Kiest

Inhoudsopgave:

Hoe U Een UPS Voor Uw Computer Kiest
Hoe U Een UPS Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U Een UPS Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U Een UPS Voor Uw Computer Kiest
Video: What UPS To Buy As Fast As Possible 2024, April
Anonim

Een stroomstoring is op zich al vervelend, maar belangrijk werk doen op uw computer kan een ramp zijn, omdat werk dat niet is opgeslagen verloren gaat. Laptops hebben in die zin een voordeel ten opzichte van desktopcomputers: ze hebben een ingebouwde batterij. Ook kwamen ze met een oplossing voor een pc - een UPS - een ononderbroken stroomvoorziening.

Ononderbroken stroomvoorziening
Ononderbroken stroomvoorziening

Een ononderbroken stroomvoorziening voor een computer is nodig voor het correct uitvoeren van programma's en voor het opslaan van belangrijke gegevens door de gebruiker tijdens een noodstroomstoring. De UPS is niet ontworpen om de computer langdurig van stroom te voorzien. De bedrijfstijd is gemiddeld 15 minuten, wat ruim voldoende is om alles te sluiten en op te slaan. Een langere levensduur van de batterij vereist krachtige batterijen, wat het apparaat erg omvangrijk en duur maakt.

Afhankelijk van het werkingsprincipe zijn UPS'en onderverdeeld in drie typen:

- back-up-UPS;

- lijn-interactieve UPS;

- UPS met dubbele conversie.

Houd er bij het kopen van een dergelijk apparaat rekening mee dat het vermogen van de UPS wordt aangegeven in volt-ampère - VA en het vermogen van de aangesloten apparaten in watt - W. Om de ene waarde naar de andere te converteren, moet je het aantal VA vermenigvuldigen met een factor 0,7 en je krijgt watt. Vermenigvuldig bijvoorbeeld het vermogen van een 1000 VA UPS met 0,7 - u krijgt 700 watt. Daarom kan een dergelijke UPS, rekening houdend met de vereiste vermogensreserve, worden aangesloten op een belasting tot 500 W.

Let bij het kiezen van een UPS ook op de levensduur van de batterij bij volledige belasting, de beschikbaarheid van kortsluitbeveiliging in het netwerk en het aangesloten apparaat, de mogelijkheid om batterijen te vervangen, de aanwezigheid van een display en welke informatie erop wordt weergegeven.

Redundante UPS

In het geval van een stroomstoring of ernstige stroomuitval, schakelt de standby-UPS over op batterijen. De schakeltijd is minder dan 10 milliseconden, wat voldoende is voor een soepele werking van de computer. Vanwege de mogelijkheid om de UPS op batterijvoeding te schakelen tijdens spanningspieken, is het raadzaam om de netwerkstabilisator eerder in te schakelen, dit zal de levensduur van de batterij aanzienlijk verlengen.

Redundante voedingen zijn het meest voorkomende type UPS omdat ze: relatief goedkoop, hoog rendement en laag geluidsniveau. De levensduur van de batterij is van 5 tot 10-15 minuten en is afhankelijk van het vermogen van het aangesloten apparaat. Daarom is het noodzakelijk om een apparaat aan te schaffen met een gangreserve van 20-30%.

Lijn Interactieve UPS

Ononderbroken voedingen van dit type bevatten een spanningsstabilisator, daarom hebben ze een voordeel ten opzichte van de vorige, maar ze kosten ook aanzienlijk meer.

Deze apparaten schakelen pas over op batterijstroom bij een volledige stroomstoring, waardoor de batterijen veel langer meegaan. Ze zijn ook zuiniger, hebben een langere levensduur van de batterij - tot 20 minuten, hogere bescherming van aangesloten apparaten. Nadelen - hoge prijs en geluid van de koelventilator van de stabilisator.

Dubbele conversie UPS

Dit zijn de meest complexe en dure apparaten. Het werkingsprincipe is om wisselstroom om te zetten in gelijkstroom en vervolgens terug naar wisselstroom. De output is een perfecte sinusgolf en een spanning van precies 220 volt. De accu's zijn permanent aangesloten, dus deze UPS'en hebben geen overstaptijden.

Ontworpen om dure apparatuur, serverstations en computernetwerken van stroom te voorzien, die zelfs een korte onderbreking van het werk niet toestaan. Nadelen - zeer hoge kosten, laag rendement, hoge warmteontwikkeling, meer geluid.

Aanbevolen: