Hoe U Een Overspanningsbeveiliging Voor Uw Computer Kiest

Inhoudsopgave:

Hoe U Een Overspanningsbeveiliging Voor Uw Computer Kiest
Hoe U Een Overspanningsbeveiliging Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U Een Overspanningsbeveiliging Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U Een Overspanningsbeveiliging Voor Uw Computer Kiest
Video: Best Power Surge Protectors in 2021 - How to Find a Surge Protector for your Computer? 2024, Mei
Anonim

Een overspanningsbeveiliging is een apparaat dat uw computer beschermt tegen plotselinge stroompieken die deze gevoelige apparatuur kunnen beschadigen of de levensduur ervan negatief kunnen beïnvloeden.

Hoe u een overspanningsbeveiliging voor uw computer kiest
Hoe u een overspanningsbeveiliging voor uw computer kiest

Technische specificaties

De efficiëntie van een overspanningsbeveiliging is afhankelijk van verschillende kenmerken. De belangrijkste daarvan is de mate van onderdrukking van hoogfrequente ruis die in het elektriciteitsnet ontstaat. Dergelijke interferentie is een van de meest voorkomende bedreigingen voor de gezondheid van een computer, die zich manifesteert op het moment dat elektrische apparaten, vooral die met een hoog vermogen, op het netwerk worden aangesloten. Hoe hoger het niveau van ruisonderdrukking van het stroomfilter, hoe betrouwbaarder de computer die erop is aangesloten, wordt beschermd.

Een ander belangrijk kenmerk is de mate van energieabsorptie. Als andere dingen gelijk blijven, moet u de voorkeur geven aan een overspanningsbeveiligingsmodel met een groot volume aan joules, dat het kan verdrijven tijdens een sprong in het netwerk.

De levensduur van een goede overspanningsbeveiliging kan grofweg worden ingeschat op basis van de garantieduur op het apparaat. Als de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van zijn filter, zal de garantie groot zijn en soms zelfs de grens van vijf jaar bereiken, omdat in het geval van een apparaatstoring als gevolg van een spanningspiek, de goederen zullen worden vervangen. Als het vendingmodel geen garantieperiode van zelfs drie jaar heeft, is het beter om op zoek te gaan naar een betrouwbaarder apparaat.

extra kenmerken

Het aantal stopcontacten in de overspanningsbeveiliging is het meest voor de hand liggende verschil tussen verschillende modellen, wat zelfs voor de meest onervaren koper begrijpelijk is. Voordat u een filter aanschaft, moet u beslissen hoeveel apparaten u erop wilt aansluiten. Voor de eenvoudigste complete set computers kunnen drie sockets voldoende zijn - voor de systeemeenheid, monitor en luidsprekers. Extra connectoren kunnen nodig zijn als u ook een printer, router of scanner gebruikt. Nadat u alle apparaten hebt geteld die via de overspanningsbeveiliging zullen worden aangesloten, voegt u er een toe aan het resultaat - dit zou het minimumaantal stopcontacten moeten zijn.

Extra stopcontacten in de overspanningsbeveiliging kunnen nooit kwaad - u kunt er niet alleen een computer op aansluiten, maar ook andere huishoudelijke apparaten. Daarom is het beter om een filter aan te schaffen met een voorraad gratis connectoren.

De lengte van het snoer kan variëren, afhankelijk van het model overspanningsbeveiliging. Meestal is het tussen de twee en vijf meter. Voor een compact ingerichte werkplek kan een te lang snoer alleen maar hinderlijk zijn, maar na verplaatsing of verplaatsing kan de afstand tot de stroombron groter worden. In dit geval kan de extra kabellengte van de overspanningsbeveiliging van pas komen.

Aanbevolen: