Hoe De Programmeur Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Programmeur Te Solderen?
Hoe De Programmeur Te Solderen?

Video: Hoe De Programmeur Te Solderen?

Video: Hoe De Programmeur Te Solderen?
Video: Soldering Crash Course: Basic Techniques, Tips and Advice! 2024, Mei
Anonim

Programmeurs zijn hardware- en software-elementen die informatie schrijven en lezen in een specifiek alleen-lezen geheugen. Ze kunnen worden gekocht in een gespecialiseerde winkel of op de radiomarkt, of zelf worden gesoldeerd, wat veel goedkoper zal zijn.

Hoe de programmeur te solderen?
Hoe de programmeur te solderen?

instructies:

Stap 1

Zoek of ontwerp het elektronische circuit van de programmeur die je nodig hebt. Daarna moet u een printplaat maken. Gebruik hiervoor speciale software, bijvoorbeeld Pcad. Dit deel van het werk is het moeilijkst, omdat het aandacht, doorzettingsvermogen en een beetje logisch denken vereist. Nadat alle elementen van de programmer zijn samengevoegd tot een enkel elektronisch bord met de optimale oplossing, kunt u overgaan tot direct solderen.

Stap 2

Bereid een breadboard van het juiste formaat voor waarop de programmer wordt gesoldeerd. Koop alle elementen van de keten op de radiomarkt of in een speciale winkel. Het wordt aanbevolen om ATMega48 of ATMega8 als controller te gebruiken. Maak een PCB en ontlucht deze, soldeer er vervolgens alle componenten aan.

Stap 3

Dit moet zorgvuldig worden gedaan om geen van de elementen te beschadigen of te oververhitten. Controleer de functionaliteit van de gemaakte verbindingen. Als de tester geen signaal langs een van de lijnen detecteert, is het noodzakelijk om de fout te corrigeren om schade en vervorming van informatie in de toekomst te voorkomen.

Stap 4

Schakel de stroom van de microcontroller in en stuur een signaal naar de reset-ingang, waardoor de programmeur kan overschakelen naar de leesmodus van het interne geheugen. Stel indien nodig bepaalde logische niveaus in op de pinnen om onbedoelde geheugenbeschadiging te voorkomen. Gebruik de seriële code om informatie over te dragen van de microcontroller naar de programmeur. Volg elke schok langs de synchronisatielijn met een gegenereerde puls.

Stap 5

Voltooi het instellen van de gesoldeerde programmer. Voer een controle uit van de opgenomen gegevens, wis het activeringssignaal en schakel de stroom uit. Daarna kun je de programmer gebruiken om de controller, microschakelingen of andere apparaten te flashen.

Aanbevolen: