Hoe Een Microschakeling Los Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Microschakeling Los Te Solderen?
Hoe Een Microschakeling Los Te Solderen?

Video: Hoe Een Microschakeling Los Te Solderen?

Video: Hoe Een Microschakeling Los Te Solderen?
Video: Hoe elektronica solderen? 2024, April
Anonim

Als u verschillende onderdelen moet solderen, waarvan het ontwerp uit een groot aantal contacten bestaat, moet u enkele basisaspecten volgen. Dergelijke onderdelen omvatten microschakelingen, lijntransformatoren, variabele weerstanden, enz.

Hoe een microschakeling los te solderen?
Hoe een microschakeling los te solderen?

Het is nodig

  • - elektrische soldeerbout;
  • - spoel met kopervlecht;
  • - desoldeerpomp.

instructies:

Stap 1

Een van de meest betaalbare manieren om radiocomponenten uniform uit schakelschema's te extraheren, is door een kopervlechtwerk te gebruiken. Het is een netwerk van dunne draden (koper). Meestal is de vlecht te vinden in elke winkel met radiocomponenten op een plastic spoel.

Stap 2

De vlecht is alleen nuttig wanneer het nodig is om een grote hoeveelheid soldeerdruppels van het te solderen onderdeel te "oppakken". Waarom wordt koper en netwerkverbinding gebruikt. Bij verhitting met een soldeerbout smelt het koper niet en heeft het net een absorberend effect, zoals de lussen van een badstof handdoek.

Stap 3

U weet toch zeker dat elk product van zowel goede als slechte kwaliteit kan zijn. Soms is er een vlecht die eruitziet als een afgeplat blad van een hulstplant. Een dergelijke wikkeling wordt als van slechte kwaliteit beschouwd. Hoogstwaarschijnlijk zal deze spoel de prestaties verminderen, dus deze moet een beetje worden verbeterd. Gebruik hiervoor een scherp voorwerp en maak de wikkeling lichtjes los.

Stap 4

Om de hoofddraad zachter te maken, wordt aanbevolen deze in een speciale harsoplossing te dompelen, bijvoorbeeld een vloeibaar vloeimiddel. Het is ook mogelijk om grove klomp hars te gebruiken - er is meer van nodig en het effect zal minder opvallen. Het enige nadeel van deze technologie is het constante verbruik van kopervlechtwerk.

Stap 5

Het apparaat "Desoldeerpomp" kan een analoog worden van spoelen met een omhulsel. Uit de naam van dit apparaat kunt u de essentie van de toepassing ervan begrijpen. Soldeer is samengesteld uit een mengsel van lood en tin, vandaar de naam. De tweede naam van dit apparaat is "Desolder", wat in het Engels "soldeerverwijdering" betekent. Het principe van zijn werking bestaat uit het verwarmen van de contacten van de onderdelen en het opzuigen van het soldeer in een speciaal reservoir met behulp van een zuigersysteem.

Aanbevolen: