Hoe Maak Je Een Programmeur?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Programmeur?
Hoe Maak Je Een Programmeur?

Video: Hoe Maak Je Een Programmeur?

Video: Hoe Maak Je Een Programmeur?
Video: HOE LEER JE PROGRAMMEREN? | Programmeren voor beginners (2020) 2024, April
Anonim

Een van de eenvoudigste programmeurs voor microcontrollers is AVReAl. Als uw computer een LPT-poort heeft, bevat het elektronische gedeelte van de programmer mogelijk helemaal geen actieve elementen. Als zo'n poort niet aanwezig is, kunt u een USB-LPT-adapter gebruiken.

Hoe maak je een programmeur?
Hoe maak je een programmeur?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de microcontroller die u gaat programmeren in de lijst met apparaten staat die door de programmeur worden ondersteund.

Stap 2

Verbind de pinnen van de DM-25M-stekker met de microcontrollerpoten als volgt: pin 6 van de plug - "/ RESET", pin 7 - MOSI, pin 5 - XTAL1, pin 8 - SCK, pin 10 - MISO, elke pin van 18 tot 25 - gewone draadvoeding. De locatie van de poten van de microcontroller met de bijbehorende namen is afhankelijk van het type. Het kan worden gespecificeerd in de datasheet van de microschakeling.

Stap 3

Sluit de DB-25M-stekker aan op de LPT-poort van uw computer of een USB-LPT-adapter. Sluit in het tweede geval de adapter aan op de USB-poort van de computer. Merk op dat deze adapter niet werkt in pure DOS.

Stap 4

Download het besturingsprogramma voor de AVReAl programmer geschikt voor uw besturingssysteem (DOS, Linux, BSD, Windows). De DOS-versie is niet meer bijgewerkt, maar is nog steeds beschikbaar om te downloaden. Dit programma vereist geen installatie - het is voldoende om alle bestanden in één map uit te pakken. Plaats daar het HEX-bestand met de firmware.

Stap 5

Schakel de stroom naar de microcontroller in volgens de pinout en let daarbij op de polariteit. Voer het programma uit met de vereiste sleutels en bestandsnaam. De beschrijving van de toetsen vindt u op de volgende pagina:

Stap 6

Nadat de programmering met succes is voltooid, verwijdert u de stroom naar de microcontroller en koppelt u deze los van de programmer.

Stap 7

Met één controller succesvol geprogrammeerd, plaats de programmer in de koffer. Plaats op het voorpaneel verschillende panelen voor microcontrollers met verschillende pinouts, parallel aangesloten op de overeenkomstige pinnen. Plaats daar de voeding, evenals een schakelaar waarmee u deze snel aan en uit kunt zetten, en elke indicator van de aanwezigheid van spanning (bijvoorbeeld een LED met een weerstand van 200 Ohm en een vermogen van 0,5 W), die is nodig om de microcontroller niet per ongeluk in het stopcontact te plaatsen of er niet uit te verwijderen wanneer de voedingsspanning is ingeschakeld.

Aanbevolen: