Hoe Li-ion 18650-batterijen Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Li-ion 18650-batterijen Solderen?
Hoe Li-ion 18650-batterijen Solderen?
Anonim

Gebruikers van moderne apparaten met autonome stroombronnen weten dat het soms nodig is om meerdere cellen door nieuwe te vervangen om een oplaadbare batterij te repareren die bestaat uit Li-ion-batterijen (bijvoorbeeld 18650-formaat). In dit geval is het absoluut noodzakelijk om de vaardigheid te hebben om deze elementen te solderen. Maar het soldeerproces heeft enkele bijzonderheden.

Hoe Li-ion 18650-batterijen solderen?
Hoe Li-ion 18650-batterijen solderen?

Het is nodig

  • - een standaard soldeerbout (40 W is voldoende);
  • - soldeervloeimiddel (LTI-120 of vloeimiddel voor aluminium);
  • - soldeer;
  • - smalbektang;
  • - aansluitdraden.

instructies:

Stap 1

Maak de achterkant van de batterij klaar voor gebruik. Verwijder eventueel vuil of oude soldeerresten.

Beeld
Beeld

Stap 2

Breng flux aan op het batterijoppervlak met een borstel. De flux moet gelijkmatig en voorzichtig worden aangebracht. Het is raadzaam dat de flux niet over de wanden van de batterij stroomt. De zure omgeving vernietigt de beschermende coating en de batterij ziet er niet erg prettig uit.

Beeld
Beeld

Stap 3

Trek het soldeer op de soldeerbout. Breng het voorzichtig naar het met vloeimiddel bedekte achteroppervlak. De flux begint intensief te verdampen en er wordt een reserve gevormd op het contactpunt voor de daaropvolgende aansluiting van de draad. Het gesoldeerde stuk tin is zeer stevig aan de batterijwand gehaakt en is perfect bestand tegen mechanische belasting.

Beeld
Beeld

Stap 4

Het is noodzakelijk om de vorming van een sterke druppel te bereiken die stevig aan het oppervlak van de batterij zal worden bevestigd. Oververhit de batterij nooit! Als de temperatuur stijgt, moet u de batterij afkoelen.

Beeld
Beeld

Stap 5

Nu kun je perfect een geprepareerde draad aan deze druppel solderen. De verbinding zal sterk en zeer betrouwbaar zijn. De weerstand van deze verbinding zal minimaal zijn. Deze optie is optimaal tussen het gebruik van extra apparatuur, wat de contactweerstand aanzienlijk verhoogt, en de dure optie om te bevestigen met een speciale tape.

Aanbevolen: