Datum En Tijd Instellen Op Samsung Smartphone

Inhoudsopgave:

Datum En Tijd Instellen Op Samsung Smartphone
Datum En Tijd Instellen Op Samsung Smartphone

Video: Datum En Tijd Instellen Op Samsung Smartphone

Video: Datum En Tijd Instellen Op Samsung Smartphone
Video: Tips & Tricks - Samsung smartphone: Datum en tijd instellen (Android 6) 2024, Mei
Anonim

Samsung-smartphones hebben verschillende besturingssystemen: Bada, Android en Windows Phone 7. Op elk van deze telefoons kan de gebruiker de tijd en datum instellen door het juiste menu-item te selecteren.

Datum en tijd instellen op Samsung Smartphone
Datum en tijd instellen op Samsung Smartphone

instructies:

Stap 1

Om de klok in een Samsung-smartphone met het Bada-besturingssysteem in te stellen, gaat u eerst naar één van de schermen waarop het pictogram "Instellingen" staat. Het ziet eruit als een glanzend tandwiel tegen een blauwe achtergrond. Klik op dit icoon en er verschijnt een menu. Selecteer daarin het item "Datum en tijd". U ziet verschillende invoervelden waarmee u de tijdzone kunt specificeren, de datum en tijd kunt invoeren, het tijdweergaveformaat (12 of 24 uur) kunt selecteren en hoe de datum wordt weergegeven (standaard dag-maand-jaar). Wanneer u een veld selecteert voor de datum en tijd, verschijnt er automatisch een toetsenbord op het scherm waarmee u cijfers kunt invoeren.

Stap 2

Onder het formulier voor het invoeren van gegevens staat een knop "Auto update". Klik erop om synchronisatie van de telefoonklok met de klok van het basisstation in te schakelen. Dit verhoogt de nauwkeurigheid, maar een fout van een uur is mogelijk: ondanks dat de overgang naar de wintertijd wordt geannuleerd, kan de server van het basisstation worden geconfigureerd zonder hiermee rekening te houden.

Stap 3

Zoek op een Android-apparaat ook eerst naar het pictogram Instellingen op een van de desktops. Het ziet er hetzelfde uit als in Bada, alleen verschillend in kleur: in plaats van een blauwe achtergrond is een donkergrijs gebruikt. Selecteer het menupunt "Datum en tijd". Nadat u nu de waarde hebt aangegeven van welke van de items u wilt wijzigen, verhoogt of verlaagt u de waarde van de bijbehorende parameter met behulp van de softkeys met plus en min. En de knop "Automatisch" in Android werkt hetzelfde als de knop "Automatisch bijwerken" in Bada.

Stap 4

Als u een Windows Phone 7-smartphone gebruikt, selecteert u degene met het pictogram Instellingen, een plat wit tandwiel op een felrode of paarse achtergrond. Alle andere pictogrammen hebben dezelfde achtergrondkleur op dit scherm, behalve één - Xbox Live, die een groene achtergrond heeft. Selecteer in het menu dat verschijnt "Datum + Tijd". Selecteer de tijdzone, voer handmatig de tijd en datum in. En als u wilt dat de telefoonklok wordt gesynchroniseerd met het basisstation, schakelt u het selectievakje "Automatisch instellen" in.

Aanbevolen: