Datum En Tijd Instellen Op Nokia

Inhoudsopgave:

Datum En Tijd Instellen Op Nokia
Datum En Tijd Instellen Op Nokia

Video: Datum En Tijd Instellen Op Nokia

Video: Datum En Tijd Instellen Op Nokia
Video: How to Set Time and Clock on Nokia Mobile Phone Easy way 2024, Mei
Anonim

Mobiele telefoons van Nokia zijn beschikbaar op drie platforms: Series 40, Symbian en Windows Phone 7. De volgorde waarin de datum en tijd worden ingesteld, is afhankelijk van het platform waarop uw apparaat is gebaseerd.

Datum en tijd instellen op Nokia
Datum en tijd instellen op Nokia

instructies:

Stap 1

In een Series 40-apparaat drukt u eerst op een van de subschermtoetsen waarboven het woord "Menu" op het display verschijnt. Als het niet boven een van hen wordt weergegeven, drukt u op de middelste knop van de joystick. Zoek het item "Datum en tijd" in de menustructuur. De locatie is afhankelijk van het model van het apparaat, bijvoorbeeld: "Instellingen" - "Parameters" - "Algemeen" - "Datum en tijd".

Stap 2

Om de waarde van een van de invoervelden te wijzigen, beweegt u de aanwijzer erover en drukt u vervolgens op de middelste knop van de joystick. Voer de nieuwe waarde in met het toetsenbord en druk vervolgens op een van de subschermtoetsen die overeenkomt met de opslag van informatie (de naam hangt af van het telefoonmodel).

Stap 3

Als het veld Tijd automatisch bijwerken is ingesteld op Aan, wordt de telefoonklok automatisch gesynchroniseerd met de klok van het basisstation. Ondanks het afgelasten van de overgang naar de wintertijd, zijn sommige van deze stations nog op de oude manier geconfigureerd, dus een fout van een uur is mogelijk. Maar de aflezing van de notulen zal altijd zeer nauwkeurig zijn - zozeer zelfs dat periodieke aanpassing helemaal niet nodig is.

Stap 4

In telefoons gebaseerd op het Symbian-besturingssysteem stelt u de datum en tijd op dezelfde manier in. Het enige verschil is de manier waarop het menu wordt opgeroepen. Gebruik hiervoor in plaats van een van de subschermtoetsen of de middelste knop van de joystick een aparte toets, die een dichte cirkel en een hol vierkant toont, verbonden door twee bogen.

Stap 5

De manier om de datum en tijd in alle telefoons in te stellen op basis van het Windows Phone 7-platform, inclusief de Nokia Lumia-serie, is uniform. Blader eerst op het bureaublad naar het tabblad waar het pictogram Instellingen zich bevindt. Het ziet eruit als een wit toestel op een rode achtergrond. Er verschijnt een menu. Selecteer daarin "Datum + Tijd". Wijzig de gewenste opties. Om respectievelijk automatische synchronisatie in of uit te schakelen, vinkt u het selectievakje "Automatisch geïnstalleerd" aan of uit.

Aanbevolen: