Een DSLR-camera Kiezen

Inhoudsopgave:

Een DSLR-camera Kiezen
Een DSLR-camera Kiezen

Video: Een DSLR-camera Kiezen

Video: Een DSLR-camera Kiezen
Video: Топ-5 лучших цифровых зеркальных фотоаппаратов [2019] 2024, April
Anonim

Onlangs zijn DSLR-camera's door de prijsverlagingen bijzonder populair geworden, waarmee u betere foto's kunt maken. Het probleem is echter dat niet iedereen het juiste en betrouwbare model uit alle variëteiten kan kiezen. Door je aan de volgende richtlijnen te houden, kun je je concentreren op wat er echt toe doet, in plaats van op de marketinggimmicks van camerafabrikanten.

Een DSLR-camera kiezen
Een DSLR-camera kiezen

instructies:

Stap 1

Het eerste waar je op moet letten is het aantal megapixels. Deze parameter geeft de maximale beeldresolutie weer die de camera aan kan zonder kwaliteitsverlies. Koop je een camera voor foto's in je thuisalbum, dan heb je aan 2-3 megapixels genoeg. Voor amateurfotografie is een model met 3-5 megapixels geschikt.

Stap 2

De kwaliteit van foto's wordt niet alleen beïnvloed door megapixels, maar ook door de cameramatrix. Dit apparaat is verantwoordelijk voor het kleurengamma, de overdracht van kleine details van objecten, scherptediepte, ruis. Het wordt aanbevolen om een camera te kiezen met handmatige gevoeligheidsaanpassing, omdat elektronica deze parameter niet altijd correct kan instellen.

Stap 3

Dan moet je de Zoom-functie controleren. Er zijn twee soorten vergroting: digitaal en optisch. De eerste is alleen geïnstalleerd op goedkope modellen. Foto's gemaakt met digitale zoom zijn slechter omdat het beeld wordt vergroot nadat u de foto hebt gemaakt. Het principe van optische zoom is om de brandpuntsafstand van de lens te veranderen. Het wordt het best gebruikt als u niet dicht bij uw onderwerp kunt komen.

Stap 4

Over het algemeen geven fabrikanten er de voorkeur aan om alleen de bestandsindelingen op te geven waarin afbeeldingen kunnen worden opgeslagen. Het standaardformaat is JPEG, het verbruikt veel minder geheugen, maar tegelijkertijd verschilt de kwaliteit van foto's niet veel van professionele formaten.

Stap 5

In de meeste gevallen hebben DSLR-camera's weinig ingebouwd geheugen. Daarom moet de camera informatie op de geheugenkaart kunnen opslaan.

Stap 6

Kies in geen geval een camera die werkt op conventionele AA-batterijen, deze gaan slechts 30 opnamen mee. Let ook niet op lithiumbatterijen. De meest acceptabele optie is het gebruik van een alkaline-metaalhydridebatterij.

Aanbevolen: