Hoe U Uw Gitaar Kunt Aarden?

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Gitaar Kunt Aarden?
Hoe U Uw Gitaar Kunt Aarden?

Video: Hoe U Uw Gitaar Kunt Aarden?

Video: Hoe U Uw Gitaar Kunt Aarden?
Video: Hoe Kweek Je Sterkere Vingers Om Gitaar Te Spelen - Vinger Fitness Voor Gitaar 2024, Mei
Anonim

Netinducties dragen bij aan het verschijnen van een karakteristieke brom in geluidsweergave-apparaten. Dit geldt zowel voor het mengpaneel als voor de gitaarversterker. Dergelijke geluiden kunnen al het esthetische genot van geluid bederven. Om ze kwijt te raken, is aarding vereist.

Hoe u uw gitaar kunt aarden?
Hoe u uw gitaar kunt aarden?

Noodzakelijk

  • De draad
  • Zelftappende schroeven
  • Sluitringen
  • Tang
  • Schroevendraaier
  • Metalen staaf

instructies:

Stap 1

Open het elektrische paneel in de trap. Zoek waar veel draden zijn aangesloten. Ze zijn vastgeschroefd aan het lichaam van het schild. Het is deze plek die is geaard, met behulp hiervan is het noodzakelijk om de gitaar te aarden.

Stap 2

Bereken de lengte van de draad die zal worden gebruikt voor aarding. Verleng het van de plaats in uw appartement waar de gitaaraansluitapparatuur zich bevindt naar de elektriciteitskast.

Stap 3

Strip 2-3 cm aan beide uiteinden van de draad. Verdeel daarna de draadvlecht in 2 delen en plaats tussen deze uiteinden een ring met een zelftappende schroef. Dit is nodig voor een goed elektrisch contact tussen de draad en het elektrische paneel. Draai de uiteinden van de gestripte draad om de zelftappende schroef met een ring ertussen.

Stap 4

Draai de parker op de geselecteerde plaats op het elektrische paneel. Schroef stevig vast, met een stop om hem stevig vast te zetten. De draad is nu geaard.

Stap 5

Vervolgens moet je het andere uiteinde van de draad aansluiten op het apparaat waarop de gitaar is aangesloten. Veel apparaten hebben speciale aardingspunten. Ze zijn meestal gemarkeerd met een geschikt pictogram of Ground (soms afgekort tot GND). Als er geen speciale plaats is, is het metalen deel van de behuizing geschikt voor aarding.

Stap 6

Pak het tweede stuk draad. Steek, net als bij het eerste uiteinde, een parker met een ring tussen de delen van de draadmantel en wikkel deze met een tang om de parker. Draai nu de parkerschroef op het apparaat. Aarding is klaar.

Stap 7

Als u in een privéwoning woont, kunt u aarden met een metalen staaf. Het is wenselijk dat de lengte ervan minimaal twee meter is. Rijd hem zo diep mogelijk in de buurt van het huis. Aan het deel van de staaf dat bovenaan blijft, schroeft u de aardingsdraad van het apparaat. Aarding is klaar.

Aanbevolen: