Hoe De Ketel Op De Juiste Manier Te Aarden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Ketel Op De Juiste Manier Te Aarden?
Hoe De Ketel Op De Juiste Manier Te Aarden?

Video: Hoe De Ketel Op De Juiste Manier Te Aarden?

Video: Hoe De Ketel Op De Juiste Manier Te Aarden?
Video: Werking van uw CV ketel - Dura Vermeer 2024, Mei
Anonim

Alle krachtige apparaten vereisen een hoogwaardige aarding in huis. Aarding is hiermee verbonden via een speciaal contact in het stopcontact en in de stekker. Apparaten kunnen ook een speciale aardingsterminal hebben.

Boiler
Boiler

Hoe apparatuur voor het verwarmen van water in een privéwoning te gebruiken?

Aarding moet in de buurt van het huis in een open stuk land worden geïnstalleerd. Je hebt 3 ijzeren pinnen en staaldraad nodig om het te installeren. Een van de uiteinden van elke pen moet worden geslepen en aan het andere uiteinde moet een bout met de overeenkomstige diameter worden gelast. De pinnen kunnen willekeurig op de grond worden geplaatst, maar de afstand tussen elk van hen moet 3 m of meer zijn. Meestal worden ze op de grond geplaatst in de vorm van een gelijkbenige driehoek met zijden van meer dan 3 m.

De pennen worden met een hamer in de grond geslagen, zodat de aan de uiteinden gelaste bouten niet ten minste 5 cm van het grondniveau reiken. De rand van de staaldraad wordt op de aardingsklem op de behuizing van de boiler geschroefd. De draad wordt langs de muren gelegd, op de nodige plaatsen gebogen en bereikt het uitgangsgat dat naar de straat leidt. Vanaf de buitenkant van het huis wordt de draad tot aan de pinnen in de grond gelegd.

Er worden ringen op de bouten gezet. Vervolgens worden een of twee draadwindingen gewikkeld en wordt een andere ring aangebracht. De draad wordt gewikkeld en stevig vastgedraaid met een sleutel. De draad moet worden gelust, namelijk het begin en het einde van de aardlus verbinden met een draad op een of twee pinnen.

Hoe een ketel in een appartement te aarden?

Allereerst moet u de behuizing van de boiler inspecteren en controleren op de aanwezigheid van een set voor het aardingssysteem. Het bevat een vork en moer met tapeinden en ringen.

Voor aarding wordt aanbevolen een koperen kabel te gebruiken met een doorsnede van minimaal 1,5 cm.

Het elektrische netwerk dat vanaf de verdeelkast op de vloer loopt, moet ook worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat alle metalen onderdelen zijn aangesloten op het aardingssysteem.

Het stopcontact met aardingselement moet zich op minimaal een halve meter van de boiler en 80 cm van de vloer bevinden. Een drieaderige kabel wordt van de afscherming naar het stopcontact gelegd. De beste manier van leggen is verborgen, met wallchasing. Maar ook de mogelijkheid om onder een kunststof groef door te trekken is niet slecht.

Als de boiler een speciaal afzonderlijk aardingssysteem heeft, wordt de draad rechtstreeks op de klem op zijn lichaam aangesloten.

Na het trekken van de kabel worden de aders aan beide uiteinden gesplitst en verbonden met de klemmen van de afscherming en de socket. Kabelgeleiders variëren doorgaans in kleur. Voordat u de draden aansluit en hun kleur in acht neemt, moet het appartement spanningsloos zijn. Een speciale bout wordt gebruikt om de aardingsdraad vast te zetten. Nadat alle draden op hun plaats zijn aangesloten, moet u de spanning inschakelen en het stopcontact controleren met een indicator.

Aanbevolen: