Hoe Een Elektrische Gitaar Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Elektrische Gitaar Aan Te Sluiten
Hoe Een Elektrische Gitaar Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Elektrische Gitaar Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Elektrische Gitaar Aan Te Sluiten
Video: First Electric Guitar Lesson - Free For All Beginners - Amp Settings - by Marko Coconut 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee verschillende manieren om een elektrische gitaar aan te sluiten: in-line en via een comboversterker (combo). Elk van hen is ontworpen voor een ander doel en daarom moet je allereerst nadenken over wat je wilt van een gitaargeluid.

De beste manier om je elektrische gitaar te versterken is met een comboversterker
De beste manier om je elektrische gitaar te versterken is met een comboversterker

Het is nodig

Gitaar, combo of ander geluidsversterkend apparaat, kabels voor commutatie. Effectpedalen, gitaarprocessor, mixer - optioneel

instructies:

Stap 1

De inline-aansluiting is de ingang van het gitaarsignaal naar de line-ingang van de versterker. Een computer, een akoestisch systeem kan als versterker worden gebruikt. Als je vervormd gitaargeluid (vervorming) of andere gitaareffecten nodig hebt, kun je deze krijgen door je gitaar en versterker aan te sluiten op een stompbox of effectprocessor.

Soms wordt er ook een mixer voor de versterker geplaatst, dit is handig wanneer u meerdere instrumenten moet versterken en de timbrekarakteristieken van elk van hen moet aanpassen. Het aansluitschema ziet er als volgt uit: de uitgang van de gitaar is aangesloten op de ingang van het pedaal of de processor (indien aanwezig), de uitgang van het pedaal of de processor is aangesloten op de ingang van de mixer (indien aanwezig), de uitgang van de mixer is verbonden met de ingang van de hoofdversterker.

Stap 2

Het aansluiten van een gitaar op een computer gaat over het algemeen op dezelfde manier. Alleen als de hoofdversterker wordt de versterker in de geluidskaart gebruikt (en de versterker in de luidsprekers, als u er geluid uit laat komen). In dit geval wordt de kabel aangesloten op de line-in van de geluidskaart.

Stap 3

Aansluiten op een comboversterker verschilt alleen doordat de voorversterker, toonblok, overdrive-effect en soms andere effecten er al in zijn ingebouwd. Daarom is het jouw taak om de gitaaruitgang aan te sluiten op de combo-ingang. Sluit indien nodig een effectpedaal of processor aan.

Aanbevolen: