Moet Je Een Draadloze Hoofdtelefoon Kopen?

Inhoudsopgave:

Moet Je Een Draadloze Hoofdtelefoon Kopen?
Moet Je Een Draadloze Hoofdtelefoon Kopen?

Video: Moet Je Een Draadloze Hoofdtelefoon Kopen?

Video: Moet Je Een Draadloze Hoofdtelefoon Kopen?
Video: Kan ik een Bluetooth koptelefoon draadloos verbinden met mijn tv? 2024, Mei
Anonim

Draadloze accessoires worden steeds populairder. Het is een goede keuze als je niet wilt rommelen met verwarde draden. Maar wat goed is voor draadloze muizen en toetsenborden, is niet altijd goed voor zoiets subjectiefs als geluid. Een echte muziekliefhebber maakt zich altijd zorgen over de geluidskwaliteit. Dit artikel heeft de voor- en nadelen van het kopen van draadloze hoofdtelefoons op een rijtje gezet.

Moet je een draadloze hoofdtelefoon kopen?
Moet je een draadloze hoofdtelefoon kopen?

instructies:

Stap 1

Er zijn drie soorten draadloze hoofdtelefoons:

  • Infrarood. Communicatie werkt hier als een afstandsbediening van een tv.
  • BlueTooth, geschikt voor letterlijk elk mobiel apparaat: smartphone of tablet.
  • Wi-Fi - draadloze hoofdtelefoon.
Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Het belangrijkste pluspunt van draadloze hoofdtelefoons is het ontbreken van draden. Het bereik is afhankelijk van het systeem. Wi-Fi-hoofdtelefoons hebben het grootste bereik. Zelfs de muren tussen de geluidsbron en de luisteraar hinderen hun werk niet. Infrarood draadloze hoofdtelefoons zijn de meest betaalbare, maar vereisen direct, onbelemmerd contact met de zender.

Stap 3

Welke draadloze hoofdtelefoon je moet kopen, hangt af van je budget en houding ten opzichte van geluidskwaliteit.

  • Kenners van hoogwaardige muziek, muziekliefhebbers, moeten een koptelefoon kiezen die werkt op een frequentie van 2,4-5 GHz. Deze zorgen voor een maximale geluidskwaliteit. Er moet aandacht worden besteed aan de bandbreedte van de frequenties. Het ideale geval is 20 Hz - 20.000 kHz, maar dergelijke apparaten kosten $ 70 en hoger. Het is de beste keuze voor apparatuur, zelfs in de hifi-categorie.
  • Voor degenen die veel tijd met hun smartphone in de metro doorbrengen, is een slimme keuze de BlueTooth-koptelefoon. Ook de batterijcapaciteit is het overwegen waard. Hoe hoger, hoe langer je naar muziek kunt luisteren. De prijs van dergelijke oplossingen van acceptabele kwaliteit is vanaf $ 50 en meer. BlueTooth-hoofdtelefoons hebben geen extra zenders nodig: de chips zijn al in de smartphone en in de hoofdtelefoon geïnstalleerd.
  • IR-koptelefoons zijn al verouderd. Het grootste nadeel is de noodzaak om in het zicht te zijn met de zender. Mensen, honden, kinderen die tussen u en de bronnen rennen, zullen uw werk aanzienlijk verstoren. Ze kunnen alleen worden aanbevolen voor aankoop in het geval van het meest beperkte budget.

Stap 4

Draadloze koptelefoon kopen?

Echte geluidskenners zouden het door hen gekozen model draadloze hoofdtelefoon in de winkel moeten proberen om de geluidskwaliteit te beoordelen voordat ze tot aankoop overgaan.

En fans van mobiele apparaten kunnen BlueTooth-hoofdtelefoons gerust aanbevelen. In de metro is de geluidskwaliteit niet zo kritisch. En de draden van gewone koptelefoons zijn altijd verward en de jack-connector breekt, dus de keuze ligt voor de hand.

Aanbevolen: