Hoe Kies Je Een Draadloze Hoofdtelefoon

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Draadloze Hoofdtelefoon
Hoe Kies Je Een Draadloze Hoofdtelefoon

Video: Hoe Kies Je Een Draadloze Hoofdtelefoon

Video: Hoe Kies Je Een Draadloze Hoofdtelefoon
Video: Wireless Headphones Buying Guide 2024, Mei
Anonim

Draadloze koptelefoons zijn apparaten die je volledige bewegingsvrijheid geven. De afwezigheid van een draad heeft echter een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van het weergegeven geluid. Als je haast had en het eerste beschikbare model koos, bereid je dan voor op het feit dat dit apparaat na een tijdje geluid en gekraak begint te maken. Om de juiste draadloze hoofdtelefoon te kiezen, kun je de volgende tips gebruiken.

Hoe kies je een draadloze hoofdtelefoon
Hoe kies je een draadloze hoofdtelefoon

instructies:

Stap 1

Als u bijzonder belang hecht aan uw eigen stijl, let dan natuurlijk in de eerste plaats op het ontwerp van het apparaat. Als uiterlijk echter niet zo belangrijk is, is het raadzaam om het criterium ergonomie voorop te stellen. Check hoe comfortabel de koptelefoon op je hoofd zit, of de vorm van de oorkussens bij je oren past. Dit is vooral belangrijk als je een muziekliefhebber bent en de hele dag naar muziek luistert. Zorg ervoor dat u ziet hoe handig het is om de hoofdtelefoonbediening te gebruiken, deze ogenschijnlijke kleinigheid kan vervolgens elke wens om dit apparaat te gebruiken ontmoedigen.

Stap 2

In het ideale geval moet een koptelefoon een goede geluidskwaliteit bieden, maar als ze te veel wegen, kun je nauwelijks van muziek genieten. Daarom is het niet overbodig om de massa-dimensionale indicatoren van het apparaat te controleren. Bovendien kan de koptelefoon worden opgevouwen, zodat je hem ook op lange reizen kunt meenemen.

Stap 3

De geluidskwaliteit wordt bepaald door de volgende indicatoren:

Frequentierespons is een grafische weergave van het geluid dat door een hoofdtelefoon wordt gereproduceerd. Idealiter zou de frequentierespons eruit moeten zien als een platte lijn. Maar zelfs als het vol grilligheid is, geef dit model dan niet op. Het is mogelijk dat u, door een koptelefoon op te zetten en naar een melodie te luisteren, behoorlijk tevreden zult zijn met het geluid dat door het apparaat wordt geproduceerd.

Stap 4

Weerstand. Als u van plan bent om naar muziek van een mp3-speler of van een computer te luisteren, dan moet deze indicator gelijk zijn aan 32 ohm. Voor een professioneel luidsprekersysteem moet je een koptelefoon kiezen met een impedantie van 250 ohm.

Stap 5

Hoe groter het frequentiebereik, hoe beter. De onderste balk van deze eigenschap toont de "diepte" van de bas die door het apparaat wordt geproduceerd. De meeste modellen kunnen echter geen frequenties onder 70-80 Hz reproduceren.

Stap 6

De signaal-ruisverhouding laat zien hoeveel ruis het uitgangsgeluid beïnvloedt. Hoe groter deze parameter, hoe beter.

Stap 7

Alle bovenstaande kenmerken kunnen slechts globaal de kwaliteit van het geluid beschrijven dat u van het apparaat zult horen. De uiteindelijke beslissing kan pas worden genomen als je live naar het geselecteerde model hebt geluisterd.

Aanbevolen: