Hoe Kies Je Een Versterker Voor Een Subwoofer

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Versterker Voor Een Subwoofer
Hoe Kies Je Een Versterker Voor Een Subwoofer

Video: Hoe Kies Je Een Versterker Voor Een Subwoofer

Video: Hoe Kies Je Een Versterker Voor Een Subwoofer
Video: How Do You Match Car Subwoofers and Amplifiers? 2024, Mei
Anonim

De geluidsversterker is ontworpen om het geluidssignaal te versterken en het volume en de geluidskwaliteit te verbeteren tot het vereiste niveau. Om de juiste versterker te selecteren, is het noodzakelijk dat deze overeenkomt met de kenmerken van de gebruikte subwoofer. Zo ontstaat een hoogwaardig en duurzaam car audiosysteem.

Hoe kies je een versterker voor een subwoofer
Hoe kies je een versterker voor een subwoofer

instructies:

Stap 1

Versterkers zijn enkelkanaals en meerkanaals, die tot 8 uitgangen hebben voor het aansluiten van elementen van een audiosysteem. Gemiddeld wordt elk versterkermodel geleverd met 2 of 4 kanalen, maar er zijn apparaten waarop 3 of 5 geluidsbronnen tegelijk kunnen worden aangesloten.

Stap 2

Bepaal welk type versterker je nodig hebt. Als het je taak is om simpelweg één subwoofer aan te sluiten, kun je kiezen voor een regulier enkelkanaals monoblock, maar als je van plan bent om er bijvoorbeeld speakers op aan te sluiten, kun je beter een meerkanaals apparaat kiezen.

Stap 3

Bedenk welke extra functies je in je versterker zou willen hebben. Sommige modellen zijn dus uitgerust met equalizers voor geluidsaanpassing, crossovers voor het filteren van lage en hoge frequenties, een afstandsbediening of een afstandsbediening voor het snel aanpassen van basparameters, evenals vermogensregelingen van het uitgangskanaal. Hiermee kunt u een krachtige versterker met zwakkere luidsprekers, een subwoofer en een radiobandrecorder gebruiken. Hoe meer extra functies, hoe hoger de kosten van de versterker.

Stap 4

Controleer de veiligheid van het geselecteerde audioversterkermodel. Onderzoek het aantal en de classificatie van zekeringen, nadat u vertrouwd bent geraakt met de kenmerken van het apparaat: er is één zekering voor elke voeding: een tweekanaalsversterker heeft twee zekeringen, een vierkanaalsversterker heeft er vier. De audio-uitgangen moeten dezelfde impedantie hebben om een stabiele werking van het gehele audiosysteem te garanderen.

Stap 5

Let bij het kiezen van een versterker op de vermogensbalans die deze heeft. Een versterker van het juiste formaat zou minder vermogen moeten hebben dan een subwoofer. Anders wordt de levensduur van het apparaat aanzienlijk verkort.

Aanbevolen: