Hoe Maak Je Een Case Voor Een Versterker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Case Voor Een Versterker?
Hoe Maak Je Een Case Voor Een Versterker?

Video: Hoe Maak Je Een Case Voor Een Versterker?

Video: Hoe Maak Je Een Case Voor Een Versterker?
Video: Why Are Sapphire Cases So Expensive? 2024, Mei
Anonim

Onder de verscheidenheid aan in de handel verkrijgbare geluidsversterkers kan niet iedereen een model vinden dat qua prijs-kwaliteitverhouding geschikt is. In zo'n situatie kun je met enige ervaring de versterker zelf in elkaar zetten. En de competente fabricage van de behuizing speelt een belangrijke rol in dit proces.

Hoe maak je een case voor een versterker?
Hoe maak je een case voor een versterker?

instructies:

Stap 1

Maak een aluminium koffer. De versterkerkast moet vrij zijn van hout en staal (behalve montageschroeven). Onthoud dat een versterkerbehuizing tegelijkertijd een koellichaam en een schild is.

Stap 2

Maak spaties voor het lichaam. Hiervoor zijn holle aluminium balken geschikt, die in 12/14 verdiepingen tellende gebouwen van de serie P46 en P55 worden gebruikt om ramen in hoekingangen te beschermen. Zaag zo'n balk mee, en je krijgt een U-vormig profiel dat gebruikt kan worden om de zijwanden van de carrosserie en interne scheidingswanden te maken. U kunt ook een aluminium hoek van 15 × 15 mm of meer gebruiken door deze in stukken te zagen van de lengte die u nodig heeft.

Stap 3

Neem duraluminiumplaten met een dikte van 3 mm om de bodem en het deksel van de behuizing te maken. U kunt ook een speciaal decoratief profiel gebruiken dat wordt gebruikt voor het bekleden van allerlei bouwconstructies. Als je van plan bent een versterker en een FM-exciter te combineren, maak dan een wand van de behuizing uit een enkel stuk balk. Plaats de frequentieregelcircuits en het generatorbord in de resulterende holte.

Stap 4

Zorg voor een apart compartiment voor elke versterkertrap. Een uitzondering kunnen de eerste twee low-power cascades zijn, deze kunt u in een gemeenschappelijk compartiment plaatsen. Plaats in apart compartiment en uitlaatfilter.

Stap 5

Meet de afmetingen van de planken en compartimenten, en als het nodig is om het bord te demonteren, hoeft u de wanden van de behuizing niet te verwijderen. Maak verticale sneden in de schotten om de verbindingskabels door te laten. Bevestig geen kabels en planken aan de zijwanden van de behuizing, maar bevestig ze aan de onderkant. Deze aanpak maakt het voor u gemakkelijker om de versterker verder af te stellen.

Stap 6

Besteed bijzondere aandacht aan het dimensioneren van de buitenste panelen van de behuizing, waartussen geen zichtbare openingen zijn. Tussen de interne scheidingswanden zijn openingen van 0,3-0,5 mm toegestaan.

Aanbevolen: