Hoe Kies Je Een Versterker?

Hoe Kies Je Een Versterker?
Hoe Kies Je Een Versterker?

Video: Hoe Kies Je Een Versterker?

Video: Hoe Kies Je Een Versterker?
Video: A SIMPLE Rule For Choosing An Amplifier | Ohms, Watts, & More 2024, Mei
Anonim

Momenteel zijn er een groot aantal bedrijven, typen, klassen en vermogens van versterkers.

Hoe kies je een versterker?
Hoe kies je een versterker?

De belangrijkste parameters bij het selecteren van een versterker voor luidsprekers of, als het juist is, akoestische systemen (AC) zijn:

- Muziek (Muziek), anders programmeer (Program) vermogen (W);

- weerstand (Ohm).

Softwarekracht, wat is dat?

Elke luidspreker heeft 3 soorten vermogen: piekvermogen (Peac), Programma (muziek) vermogen en RMS-vermogen (gedurende enige tijd met n-de vermogen wordt een roze ruissignaal naar de luidspreker gestuurd, zo worden vitale functies en zijn prestaties gecontroleerd). Het signaal voor het berekenen van het geprogrammeerde vermogen wordt gepresenteerd in de vorm van een gemiddeld muzikaal signaal, met demping en pieken. Zo'n signaal is, in tegenstelling tot roze ruis, makkelijker weer te geven door de speaker en warmt minder op. Uit het RMS-vermogen wordt het programmavermogen berekend, dat ongeveer gelijk is aan tweemaal het RMS. Nog eens 2 keer meer software is het piekvermogen, maar om een versterker te kiezen moet je daar niet op letten, aangezien het maar een paar milliseconden aan de luidspreker meegaat.

In de regel worden alle 3 soorten vermogen in de AC-paspoorten geschreven, maar als er een wordt aangegeven, is het niet moeilijk om het programmavermogen te berekenen. Het wordt ook berekend op basis van andere meetnormen: AES, EIAJ, enz.

4 of 8 ohm is de impedantie van de meeste systemen. Om de juiste versterker te kiezen moet er op gelet worden hoeveel vermogen de versterker kan leveren en tegen welke weerstand. Dit wordt meestal aangegeven in de parameters. U kunt de luidsprekers parallel aansluiten (via speciale connectoren).

R totaal = (R1xR2) / (R1 + R2) is een formule voor het berekenen van de totale weerstand van 2 parallel geschakelde luidsprekers, waarbij R1 en R2 de weerstanden zijn van de overeenkomstige systemen. Met dezelfde weerstand voor beide speakers deel je eenvoudig de weerstand van één door twee. Aansluiten op een eindversterker van een systeem met een impedantie die lager is dan het minimaal mogelijke daarvoor is verboden! Controleer altijd de versterkerimpedantie en de totale impedantie van de aangesloten speakers volgens het paspoort.

Als de versterker in bridge-modus staat, worden de 2 kanalen gecombineerd en neemt de resulterende impedantie toe. Elke versterker heeft slechts één RMS-vermogen en daarvoor is de luidspreker geselecteerd. De versterker mag niet werken met een "clipping" overbelasting, in welk geval zelfs een laag vermogen de luidsprekers kan beschadigen!

Aanbevolen: