Hoe Maak Je Een Versterker Voor Een Subwoofer?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Versterker Voor Een Subwoofer?
Hoe Maak Je Een Versterker Voor Een Subwoofer?

Video: Hoe Maak Je Een Versterker Voor Een Subwoofer?

Video: Hoe Maak Je Een Versterker Voor Een Subwoofer?
Video: How to make a powerful subwoofer amplifier at home 2024, April
Anonim

De aanwezigheid van twee actieve luidsprekers is een integraal onderdeel van een moderne multimedia-pc. Ze kunnen aan de monitor worden bevestigd of ernaast worden geïnstalleerd. Maar vanwege enkele fysieke beperkingen is het onmogelijk om een normale weergave van het volledige bereik van geluidsfrequenties van dergelijke luidsprekers te bereiken. Vooral lage frequenties worden hierbij beïnvloed.

Hoe maak je een versterker voor een subwoofer?
Hoe maak je een versterker voor een subwoofer?

instructies:

Stap 1

Selecteer het materiaal voor het maken van de subwooferbox. Als u van plan bent een subwoofer in uw auto te maken, maak dan voor het gemak een trapeziumvormige doos met een afgeschuinde achterkant. Het is beter om een \u200b\u200bdoos te maken van spaanplaat met een dikte van ongeveer 16 mm (niet te dik en zal niet rammelen), houten staven 25x25 mm rond de hele omtrek van de doos plaatsen, alles draaien met zelftappende schroeven op hout.

Stap 2

Lijm vervolgens de PVA goed vast (het heeft geen zin om hier duurdere of sterkere lijm te gebruiken). Voor een gemakkelijkere bediening (als je de sub vaak moet dragen), kun je de zijwanden een beetje in het lichaam verdrinken of extra handvatten bevestigen om te dragen (wederom, afhankelijk van hoe groot de sub zal zijn).

Stap 3

Maak in het linker zijpaneel een gat van 200x120 mm, als je een actieve sub wilt maken, steek dan een plaat in het gat, waarop vervolgens de radiator met het versterkerbord, voedingsconnectoren, ingangsconnectoren, voor aansluiting wordt bevestigd een externe versterkerschakelaar, voor een LED, een stroomindicator en H-modus. Zekeringen kunnen daar ook worden verwijderd. Schroef het paneel stevig vast aan de kast met de schroeven.

Stap 4

Lijm de binnenkant van de doos met elk geluiddempend materiaal (polyurethaan, watten, maar wat er ook maar binnenkomt, het belangrijkste is dat het werkt). Van bovenaf kun je de doos lijmen met een tapijt of ander duurzaam materiaal.

Stap 5

Maak een versterker volgens de gegeven microschakeling (werkt op 2 ohm). In het proces kan echter iets worden opgegeven ten gunste van constructie, afhankelijk van het bronmateriaal.

Stap 6

Als resultaat krijg je een behoorlijk goede subwoofer die een diepe en aangename bas zal produceren en tegelijkertijd een behoorlijke geluidsdruk creëert. Niet de grens van dromen en perfectie, maar voor een gewone muziekliefhebber is het best een goed toestel.

Aanbevolen: