Een Passieve Subwoofer En Versterker Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Passieve Subwoofer En Versterker Aansluiten
Een Passieve Subwoofer En Versterker Aansluiten

Video: Een Passieve Subwoofer En Versterker Aansluiten

Video: Een Passieve Subwoofer En Versterker Aansluiten
Video: How to connect a power amplifier to passive loudspeakers 2024, April
Anonim

U kunt een goede geluidskwaliteit uit uw autoradiosysteem halen door speciale componenten toe te voegen, zoals een versterker en passieve subwoofer. De installatie van deze apparaten in de dienst vereist speciale kosten, daarom is het veel voordeliger om zelf de verbinding te maken. U kunt dus niet alleen geld besparen, maar ook de tijd die u zou moeten besteden aan een reis naar de service.

Een passieve subwoofer en versterker aansluiten
Een passieve subwoofer en versterker aansluiten

Het is nodig

  • - passieve subwoofer;
  • - versterker;
  • - geluidsdraden;
  • - instrumenten;
  • - katoenen handschoenen;
  • - sleutels;
  • - plastic banden;
  • - dubbelzijdige tape;
  • - voelde;
  • - bevestigingen voor behuizingen.

instructies:

Stap 1

Open de motorkap van uw auto en draai de moer los die het negatieve aansluitblok vasthoudt. Verwijder de pool van de batterij. Dit zal uw machine spanningsloos maken en kortsluiting voorkomen.

Stap 2

Haal de radio-eenheid uit de uitsparing. Gebruik hiervoor twee speciale toetsen. Als ze er niet zijn, kunt u de radiobandrecorder krijgen met behulp van twee stukken dun en stijf draad. Trek de behuizing heel voorzichtig naar buiten, trek niet te hard naar u toe om de draden die aan de achterkant zijn aangesloten niet te beschadigen.

Stap 3

Zoek de versterkerconnector aan de achterkant van de radio. Als het niet op uw head-unitmodel zit, moet u ofwel een nieuwe radiobandrecorder kopen of naar een elektriciteitsbedrijf gaan waar u deze connector kunt solderen.

Stap 4

Sluit de draad aan en leid deze voorzichtig achter de torpedo. U hoeft het paneel zelf niet te verwijderen. Zoek een technisch gat waar je de kabel doorheen kunt halen.

Stap 5

Kies een plek in de kofferbak om de versterker en subwoofer te installeren. In geen geval mogen deze componenten elkaar raken, anders zal bij het maximale geluidsvolume karakteristieke ruis optreden.

Stap 6

Plaats stukken vilt of ander zacht materiaal onder de basis van de versterker en subwoofer. Dit elimineert de trillingen die door trillingen worden gegenereerd.

Stap 7

Monteer de bevestigingsmiddelen en zet ze vast met de bouten. Schroef vervolgens de versterker- en subwooferbehuizingen op de bevestigingen.

Stap 8

Sluit de audiokabels eerst aan op de versterker en daarna op de subwoofer.

Stap 9

Verberg de bedrading onder de binnenbekleding voorzichtig. Dit kunt u het beste via het dak van de auto doen, omdat in dit geval de kans dat externe factoren van invloed zijn op de bedrading minimaal is. Installeer plastic kabelbinders over de gehele lengte van de bedrading op dezelfde afstand van elkaar. Zet de draden vast met dubbelzijdig plakband.

Stap 10

Plaats de radiobandrecorder terug, sluit de batterij aan en test het audiosysteem.

Aanbevolen: