Hoe Een Schijf Te Rippen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Te Rippen
Hoe Een Schijf Te Rippen

Video: Hoe Een Schijf Te Rippen

Video: Hoe Een Schijf Te Rippen
Video: How to rip (copy) music from an Audio CD to a computer in Windows 10 (easy way) 2024, Mei
Anonim

Rip een schijf of het zogenaamde "rippen" - in feite het kopiëren van informatie van een audioschijf naar uw computer. En het belangrijkste in deze business is natuurlijk de kwaliteit van informatie, gemak en software.

Hoe een schijf te rippen
Hoe een schijf te rippen

Noodzakelijk

Audio-omzetter

instructies:

Stap 1

Voor het gemakkelijk kopiëren van informatie van een audio-cd is Windows Media Player een standaardonderdeel van bijna elke versie van Windows. Opgemerkt moet worden dat op deze manier geen goede kwaliteit kan worden bereikt. Het wma-formaat en de minimale materiaalgrootte zullen de gebruiker waarschijnlijk niet bevallen. Soms treden er zelfs audiodefecten op tijdens het kopiëren.

Stap 2

Converteer schijven voor het gemak, meestal in mp3-formaat. Om de hoogste kwaliteit te bereiken, moet de bitrate worden ingesteld op 320 kbps. Mp3-bestanden zijn goed omdat ze weinig ruimte innemen op je harde schijf en van relatief goede kwaliteit zijn (hoewel verre van ideaal). U kunt van schijf naar mp3 converteren met programma's zoals CDex of GoldWave. Deze programma's zijn gemakkelijk te gebruiken en het proces zelf kost niet veel tijd.

Stap 3

Voor materiaal van hogere kwaliteit kunt u schijven converteren naar formaten: wav, ogg. Het programma Total Audio Converter RUS, dat zeer eenvoudig te gebruiken is, is voldoende. Maar hoogstwaarschijnlijk zul je naast alles ook audiocodecs moeten downloaden om naar deze formaten te luisteren. Hun kwaliteit is bijna ideaal, maar er is nog steeds een zekere mate van compressie.

Stap 4

Free Lossless Audio Codec (Flac) is het meest geschikte formaat als u geïnteresseerd bent in het volledig behouden van de kwaliteit van audio-opnames, zonder enig verlies (waar zelfs de hoogste kwaliteit wav en ogg aan onderhevig zijn). Kwaliteit betekent echter ook grote bestandsgroottes. FairStars CD Ripper is geschikt om te converteren naar Flac. U moet ook een speciale codec of audiospeler downloaden om naar het bestand te luisteren.

Aanbevolen: