Hoe Een Cassette Over Te Zetten Naar Een Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cassette Over Te Zetten Naar Een Schijf
Hoe Een Cassette Over Te Zetten Naar Een Schijf

Video: Hoe Een Cassette Over Te Zetten Naar Een Schijf

Video: Hoe Een Cassette Over Te Zetten Naar Een Schijf
Video: Zo vervang je een cassette 2024, April
Anonim

Bandcassettes vertegenwoordigen een heel tijdperk. Aantekeningen kopiëren op twee cassettes, terugspoelen met een potlood en het gescheurde magneetband met plakband vastplakken waren voor velen heel gewoon. De tijd verstrijkt echter en tegenwoordig heeft digitale technologie de cassettes vervangen. Maar sommige herinneringen zijn bewaard gebleven op cassettes, die soms naar hartelust en nostalgisch kunnen worden aangezet. Het is waar dat de magneetband na verloop van tijd verslijt en om de momenten uit het verleden te behouden, kunt u de cassette op schijf herschrijven.

Hoe een cassette over te zetten naar een schijf
Hoe een cassette over te zetten naar een schijf

Noodzakelijk

Muziekcentrum (bandrecorder), snoer voor aansluiting op een computer

instructies:

Stap 1

Om met geluid te werken, hebben we speciale programma's nodig die functionaliteit hebben voor het opnemen van externe bronnen. Hun keuze is breed genoeg, zowel tussen betaalde als gratis oplossingen. Bijvoorbeeld Sound Forge, Audacity, Power Sound Editor Free. We zullen verdere stappen ondernemen met het programma Sound Forge als voorbeeld. Download en installeer het programma van de website van de ontwikkelaar.

Stap 2

Een cassetterecorder of een muziekcentrum sluiten we met een snoer aan op de bijbehorende connector op de geluidskaart. Een bandrecorder heeft meestal maar één uitgang: een koptelefoonaansluiting. Met het muziekcentrum kun je een beter signaal krijgen, en hiervoor zijn vaak tulpconnectoren op de achterwand aangebracht. In overeenstemming met de connectoren selecteren we het juiste snoer.

Stap 3

Start Sound Forge en klik op de rode ronde knop op de werkbalk. Er wordt een venster geopend met opties voor audio-opname. We kiezen uit de beschikbare apparaten voor het opnemen van een geluidskaart waarop een bandrecorder of een muziekcentrum is aangesloten. We zetten het afspelen van de cassette aan.

Stap 4

Als alles correct is aangesloten, zien we in het opnamevenster een werkende equalizer die het volumeniveau aangeeft van het signaal dat de computer binnenkomt. Met behulp van de volumeregeling op de bandrecorder en met behulp van de algemene mixer van het systeem, passen we het signaal zo aan dat het geluid uit de computerluidsprekers helder is, zonder kenmerkende piepende ademhaling. Tegelijkertijd mag de gelijkmaker niet te vaak in de rode zone vallen.

Stap 5

Nadat u het geluid in het Sound Forge-venster hebt aangepast, klikt u op de knop "Start recording". We beginnen de cassette af te spelen.

Stap 6

Na het einde van het afspelen en het stoppen van de opname, zien we een grafisch beeld van het resulterende materiaal. Indien nodig kunt u er verschillende effecten op toepassen, overtollige stilte afsnijden, frequenties egaliseren - dit alles stelt u in staat om de functionaliteit van verschillende programma's voor het werken met geluid te doen.

Stap 7

Het bestand dat als resultaat van deze bewerkingen wordt verkregen, wordt op de harde schijf opgeslagen in de vereiste codering (mp3, wav, ogg, enz.).

Aanbevolen: