Hoe Een Cassette Op Een Schijf Te Herschrijven?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cassette Op Een Schijf Te Herschrijven?
Hoe Een Cassette Op Een Schijf Te Herschrijven?

Video: Hoe Een Cassette Op Een Schijf Te Herschrijven?

Video: Hoe Een Cassette Op Een Schijf Te Herschrijven?
Video: Energy Storage Breakthrough - Solid Hydrogen Explained 2024, Mei
Anonim

Cassettes behoren tot het verleden en worden al lang niet meer als informatiedrager gebruikt. Ze werden vervangen door cd's en flashgeheugen, waarmee meer informatie in betere kwaliteit kon worden opgeslagen. Velen hebben echter belangrijke opnamen op cassettes die ze willen bewaren. Gelukkig kunt u ze overzetten naar cd of dvd.

Hoe een cassette op een schijf te herschrijven?
Hoe een cassette op een schijf te herschrijven?

Noodzakelijk

  • - TV-tuner of video-opnamekaart;
  • - video Recorder;
  • - WinDVD Creator of andere video-opnamesoftware.

instructies:

Stap 1

Koop een kaart voor video-opname of een tv-tuner met ingangen voor het ontvangen van een signaal van een video. In de regel worden dergelijke apparaten gebundeld met software waarmee u de video die van de cassette is ontvangen, kunt vastleggen en verwerken.

Stap 2

Installeer de gekochte kaart in uw computer volgens de instructies die bij het apparaat zijn geleverd. Meestal worden deze kaarten in een PCI-slot geïnstalleerd.

Stap 3

Sluit de videorecorder aan op het geïnstalleerde bord met behulp van de juiste tulpkabels. Sluit de audio-uitgang aan op de ingang op de geluidskaart van je computer. Sluit de video-uitgang aan op een tuner of op een video-opnamekaart.

Stap 4

Installeer het programma dat is meegeleverd op de schijf die bij de tuner is geleverd, of gebruik een opnameprogramma van derden (bijvoorbeeld WinDVD Creator).

Stap 5

Plaats een cassette in het cassettedeck en druk op PLAY. Druk in het programmavenster op de VHS-toets, waarna het videomateriaal dat op de cassette is opgeslagen op het scherm verschijnt.

Stap 6

Selecteer in de programma-instellingen de benodigde decoderings- en opnameparameters ("Instellingen" - "Video- / audio-opname-instellingen"). Pas het gewenste formaat aan bij het digitaliseren. Ga naar het item "Bestand branden" en specificeer de map op uw computer of de schijf waar u het bestand wilt branden.

Stap 7

Klik op "Branden" en wacht tot het proces is voltooid. Soms kan de procedure enkele uren duren, het hangt allemaal af van het vermogen van de computer en de gebruikte apparatuur. Het videobestand wordt opgeslagen in de map die u hebt opgegeven.

Stap 8

Als u klaar bent, voert u het bestand uit en controleert u of alles normaal is geschreven. Video kan worden bijgesneden met behulp van het VirtualDUB-programma of bewerkt met het hulpprogramma Sony Vegas.

Stap 9

Na het voltooien van alle bewerkingshandelingen, plaatst u de cd- of dvd-schijf in het station van uw computer en kopieert u het bestand naar de schijf (u kunt de video eenvoudig overbrengen naar het venster dat de inhoud van de schijf toont en op "Bestanden branden" klikken de linkerkant van het venster).

Aanbevolen: