Een Video Van Een Camera Naar Een Schijf Branden

Inhoudsopgave:

Een Video Van Een Camera Naar Een Schijf Branden
Een Video Van Een Camera Naar Een Schijf Branden

Video: Een Video Van Een Camera Naar Een Schijf Branden

Video: Een Video Van Een Camera Naar Een Schijf Branden
Video: How to Burn Video Files to CD/DVD in Windows 10 PC | Plays on DVD Players 2024, Mei
Anonim

Als u de video-opnamefunctie van uw camera actief gebruikt, wilt u misschien de vastgelegde video's bewerken, op dvd knippen of uploaden naar videohosting. Om een van deze taken uit te voeren, moet u de video van de camera naar uw computer kopiëren, of op zijn minst de camera op uw computer aansluiten.

Een video van een camera naar een schijf branden
Een video van een camera naar een schijf branden

Het is nodig

  • - kaartlezer;
  • - kabel met USB- en mini-USB-connectoren;
  • - Nero Burning ROM-programma;
  • - dvd-brander op een computer;
  • - lege dvd.

instructies:

Stap 1

Sommige cameramodellen slaan bestanden op geheugenkaarten op. Om een video-opname met een dergelijke camera te kopiëren, verwijdert u de kaart uit de camera en steekt u deze in de sleuf voor geheugenkaarten van het type dat in uw camera wordt gebruikt, in het geval van een laptop of computersysteemeenheid.

Stap 2

Als uw computerkast geen geschikt slot heeft, kunt u deze met succes vervangen door een kaartlezer / USB-combinatie. Om bestanden te kopiëren, steekt u de geheugenkaart in de kaartlezersleuf en sluit u de kaartlezer via de USB-connector aan op de computer.

Stap 3

Gebruik je een camera zonder verwisselbare opslagmedia, dan zul je de camera zelf op de computer moeten aansluiten. Dit kan worden gedaan door het apparaatstuurprogramma te installeren vanaf de schijf die bij de camera is geleverd. Als de camera zonder schijf naar u toe is gekomen, gaat u naar de website van de fabrikant en downloadt u daar het stuurprogramma door het cameramodel in het zoekvak te typen.

Stap 4

Nadat u het stuurprogramma hebt geïnstalleerd, sluit u de camera aan op de computer met behulp van de USB-naar-mini-USB-kabel die bij de camera is geleverd. Bij deze aansluiting wordt de camera herkend als een externe harde schijf.

Stap 5

Open in Verkenner de map met de inhoud van de geheugenkaart of, als je een camera op de computer hebt aangesloten, met de inhoud van het camerageheugen. Markeer de bestanden met video's en kopieer ze naar een map op een van de stations op uw computer. Zelfs als je camera video's opslaat in dezelfde map als je foto's, kun je ze onderscheiden van je foto's door hun grootte en bestandsextensie. Een video neemt veel meer geheugenruimte in beslag dan een foto die met dezelfde camera is gemaakt. Bovendien wordt het geschreven naar bestanden met de extensie avi, mpg, vob, wmv, mov of mp4.

Stap 6

Bestanden die van de camera naar de harde schijf zijn gekopieerd, kunnen in de bewerkingssoftware worden bewerkt of direct op dvd worden geknipt. Als u video op een schijf wilt branden voor weergave in een dvd-speler, converteert u de gefilmde video's naar een formaat dat de speler begrijpt met behulp van een conversieprogramma. Een lijst van deze formaten vindt u in de instructies voor de speler.

Stap 7

U kunt video op schijf knippen met behulp van het Nero-programma. Plaats een lege schijf in uw dvd-station en start het programma door op het pictogram Nero Smart Start te klikken. Selecteer een schijftype in de vervolgkeuzelijst bovenaan het venster en klik op het bladvormige pictogram om een gegevensschijf te maken.

Stap 8

Maak een lijst met clips die op schijf moeten worden gesneden. Om dit te doen, klikt u op de knop "Toevoegen" en selecteert u de bestanden voor opname in het venster dat wordt geopend. Nadat u alle benodigde bestanden hebt toegevoegd, klikt u op de knop "Voltooien".

Stap 9

Klik op de knop "Volgende" en geef, indien nodig, de naam van de gemaakte schijf op. Begin met branden door op de knop "Branden" te klikken.

Aanbevolen: